Matchtafelbijeenkomst Stedendriehoek & Noord-Veluwe

18-02-2020
Tijd: 9:30 - 12:00 uur

De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 1 tot 5 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.



Op dinsdag 18 februari 2020 wordt van 09.30 tot uiterlijk 12.00 uur de matchtafel Stedendriehoek & Noord-Veluwe gehouden bij Mens & Zo, Zutphenseweg 33, Deventer. Als spreker komt Sandra Janssen-Bos vertellen over effectieve communicatie op de werkvloer. Sandra is soft skill trainer & MapsTell guide (trainer sociale vaardigheden).

Effectieve communicatie op de werkvloer
Communiceren is een kunst. Helemaal als je weet dat er verschillende gedrags- en communicatiestijlen zijn. Zo kan je zintuiglijk hetzelfde waarnemen als je collega en het uiteindelijk anders interpreteren. Dit komt doordat we als mens allemaal op onze eigen manier naar de wereld kijken. Dit doen we vanuit ons eigen perspectief. Onze hersenen maken shortcuts, stereotyperen en doen aannames. Dit kan tot irritatie leiden en kostbare energie gaat verloren. Het goede nieuws is: effectief communiceren is te leren!

In 1, 5 uur laat Sandra Janssen zien welke 4 gedragsstijlen er zijn. Zij geeft inzicht waarom collega 1 tijdens een meeting strak op het proces en de agenda zit, collega 2 nog tijdens de meeting nieuwe punten aandraagt, collega 3 rustig aanschuift en zich niet mengt in discussies en collega 4 op hoofdlijn reageert en wars is van details. Met behulp van de Wereld van Verschil laat Sandra zien hoe je je communicatie flexibel kan inzetten en bruggen kan bouwen. Met als doel: effectievere communicatie en een fijnere samenwerking.

Wat levert het op?
• U verbreedt uw netwerk duurzaam en u vergroot uw kennis van de arbeidsmarkt door het uitwisselen van informatie en kennis.
• De tafels kunnen worden ingezet als extra instrument voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers.
• Door het delen van opdrachten, vacatures en medewerkers vergroot u de kans op een match.
• De mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt vergroot.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is geschikt voor:
• Organisaties uit de regio Stedendriehoek & Noord-Veluwe
• HR-managers
• Mobiliteitsadviseurs
• Recruiters

Verbinding leggen
Het matchen van medewerkers aan in- en externe vacatures, opdrachten en passend bij hun talent en kwaliteiten blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daar heb je elkaar voor nodig in het intersectorale netwerk. Bij de matchtafels is daarom het verbinding leggen en elkaar weten te vinden in de regio even belangrijk als het matchen zelf.

Meer informatie
WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit en duurzame inzetbaarheid onder werknemers stimuleren. Wij verbinden organisaties die samen willen werken aan een betere balans op de arbeidsmarkt. De intersectorale matchtafels worden door WGV Zorg en Welzijn georganiseerd in de regio's Achterhoek, Stedendriehoek & Noord-Veluwe en Twente. Klik hier voor meer informatie over de matchtafels.

Met vragen kunt u terecht bij Petra Harink, 088 255 6650, of stuur een mail.

Aanmelden Matchtafel Stedendriehoek & Noord-Veluwe 18/02/20

Meld u hier aan voor de bijeenkomst