Matchtafelbijeenkomst Twente

19-06-2018 t/m 19-06-2018
Tijd: 09.30 tot 12.00 uur

De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 5 tot 9 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.Op dinsdag 19 juni 2018 wordt van 09.30 tot 12.00 uur de Matchtafel Twente gehouden bij de RIBW Groep Overijssel aan de Sabina Klinkhamerweg 21 in Hengelo. We starten om 9.30 uur met  mededelingen en de netwerk/match-ronde en vanaf 11.00 uur volgt een presentatie van Yves Pilet en Karsten Bulling over employer branding en recruitment. Om 12.00 uur sluiten we de bijeenkomst af.

De arbeidsmarkt is sterk aan verandering onderhevig: de ‘war for talent' is dagelijks voelbaar bij organisaties. Recruitment alleen werkt niet meer, het is onderdeel van de employer branding strategie. Werkgevers zetten employer branding in om ‘top of mind’ te worden, maar hoe pak je dit aan? Met behulp van zijn methodiek laat Yves Pilet zien dat iedere organisatie in staat is om aantrekkelijk te worden voor bestaande en nieuwe medewerkers. Pilet is arbeidsmarktadviseur bij UWV, is meer dan een decennium bezig met het onderwerp employer branding en adviseert werkgevers hierover. Momenteel ontwikkelt hij de employer branding strategie van UWV. Recent verscheen zijn boek "Boost Your Employer Brand". De aanpak van Pilet leidt tot een sterker werkgeversmerk, waardoor bestaande en potentiële medewerkers loyaler en gemotiveerder worden, de klanttevredenheid toeneemt en financiële prestaties verbeteren.

Wat levert het op?
• U verbreedt uw netwerk duurzaam en u vergroot uw kennis van de arbeidsmarkt door het uitwisselen van informatie en kennis.
• De tafels kunnen worden ingezet als extra instrument voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers.
• Door het delen van opdrachten, vacatures en medewerkers vergroot u de kans op een match.
• De mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt vergroot.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is geschikt voor:
• Organisaties uit de regio Twente
• HR-managers
• Mobiliteitsadviseurs
• Recruiters

Verbinding leggen

Het matchen van medewerkers aan in- en externe vacatures, opdrachten en passend bij hun talent en kwaliteiten blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daar heb je elkaar voor nodig in het intersectorale netwerk. Bij de matchtafels is daarom het verbinding leggen en elkaar weten te vinden in de regio even belangrijk als het matchen zelf.

Meer informatie
WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit en duurzame inzetbaarheid onder werknemers stimuleren. Wij verbinden organisaties die samen willen werken aan een betere balans op de arbeidsmarkt. De intersectorale matchtafels worden door WGV Zorg en Welzijn georganiseerd in de regio's Achterhoek, Stedendriehoek & Noord-Veluwe en Twente. Klik hier voor meer informatie over de matchtafels.

Met vragen kunt u terecht bij Ans Huisman, 088 255 6650, of stuur een mail.