Geannuleerd: Matchtafelbijeenkomst Twente

21-04-2020
Tijd: 09.00 - 11.30 uur

De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 5 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.

Om uitbreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen, worden alle fysieke bijeenkomsten t/m april geannuleerd. De eerstvolgende matchtafelbijeenkomst Twente vindt plaats op  donderdag 25 juni. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ans Huisman. 

Discussieer en match mee op 21 april 2020!
Op dinsdag 21 april is er van 09.00 tot 11.30 uur weer een Matchtafel Twente bij Carintreggeland aan de Boortorenweg 20 in Hengelo. De inloop is vanaf 08.45 uur en om 9.00 uur starten we met een presentatie & workshop over de 'candidate experience'. Deze wordt verzorgd door onze gastspreker Karsten Bulling, landelijk adviseur werkgeversdiensten.

Candidate experience
De 'candidate experience' is de ervaring die een sollicitant opdoet tijdens het werving- en selectieproces. Vanaf het eerste contact met u als werkgever tot het moment dat hij/zij bij u in dienst gaat. Het gaat hierbij om de beleving van de sollicitant. De beleving wordt waardevoller als u een ervaring, inzicht, of vaardigheid meegeeft. Dit vergroot de kans dat de kandidaat voor u kiest, de positieve ervaring deelt met anderen en versterkt uw imago als werkgever. Het verbeteren van de 'candidate experience' kan helpen om meer sollicitanten in te laten instromen op uw vacature.
Na een korte netwerkpauze gaan we vanaf 10.30 uur matchen en is er de mogelijkheid om informatie uit te wisselen en actuele onderwerpen te bespreken. We sluiten uiterlijk om 11.45 uur af.

Wat levert het op?
• U verbreedt uw netwerk duurzaam en u vergroot uw kennis van de arbeidsmarkt door het uitwisselen van informatie en kennis.
• De tafels kunnen worden ingezet als extra instrument voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers.
• Door het delen van opdrachten, vacatures en medewerkers vergroot u de kans op een match.
• De mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt vergroot.

Voor wie? 
Deze bijeenkomst is geschikt voor: 
• Organisaties uit de regio Twente
• HR-managers 
• Mobiliteitsadviseurs
• Recruiters

Verbinding leggen

Het matchen van medewerkers aan in- en externe vacatures, opdrachten en passend bij hun talent en kwaliteiten blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daar heb je elkaar voor nodig in het intersectorale netwerk. Bij de matchtafels is daarom het verbinding leggen en elkaar weten te vinden in de regio even belangrijk als het matchen zelf.

Meer informatie
WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit en duurzame inzetbaarheid onder werknemers stimuleren. Wij verbinden organisaties die samen willen werken aan een betere balans op de arbeidsmarkt. De intersectorale matchtafels worden door WGV Zorg en Welzijn georganiseerd in de regio's Achterhoek, Stedendriehoek & Noord-Veluwe en Twente. Klik hier voor meer informatie over de matchtafels.

Met vragen kunt u terecht bij Ans Huisman, 088 255 6650, of stuur een mail.