[Online inspiratiecollege] ‘Kies jij als werkgever voor een overgangsvriendelijk werkklimaat?’

15-06-2022
Tijd: 14.30-16.00 uur
Beschikbare plaatsen: 25

We weten dat de overgang impact heeft op het werkvermogen van vrouwen, en dat is niet nodig! Vrouwen kunnen met de juiste informatie, aandacht en behandeling het werk veel beter aan. Het verstevigen van de arbeidsproductiviteit heeft op de korte termijn direct effect, maar ook op de langere termijn een mooie bijvangst. Vrouwen die het zelfvertrouwen en het werkvermogen kunnen behouden staan vitaler in het werk en stromen sneller en makkelijker door naar een volgende carrièrestap.

Om uiteindelijk een overgangsvriendelijk werkklimaat te kunnen realiseren, is een aanpak op meerdere niveaus nodig, dus naast het niveau van de vrouwelijke medewerkers van 40+, ook op het niveau van de (team)managers, verzuimprofessionals en de bedrijfsarts. 

Vanuit HR en/of als leidinggevende kan je heel veel betekenen in deze overgangsperiode van een vrouw. Zelfs als ze daar niet om vraagt. Of als ze er niet over durft te praten. Jij kunt in de organisatie een bijdrage leveren aan het vriendelijker maken van het werkklimaat. Daar wordt iedereen beter en blijer van! Hoog tijd om het werkvermogen en vitaliteit van deze vrouwen beter onder de loep te nemen om deze te kunnen verbeteren. Zodat alle vrouwen in jouw organisatie beter floreren en met verve en plezier hun werk kunnen doen. 

Door wie
Marieke Schurink en Miranda Domburg van Menokracht nemen je mee in de volgende onderwerpen:

- Hoe zien overgangsklachten eruit die impact hebben op het werk?
- Do en don’ts aan de hand van praktijksituaties.
- Handvaten om je medewerkers in deze levensfase te ondersteunen.
- Stappen die gezet kunnen worden naar een overgangsvriendelijk werkklimaat. 

Voor wie
Deze inspiratiesessie is speciaal ontwikkeld voor HR-specialisten, organisatieadviseurs en managers die de arbeidspotentie van vrouwen van 45+ zien en willen inzetten en waarborgen in hun organisatie.

Deze bijeenkomst is bestemd voor leden van WZW en WGV Zorg en Welzijn. 

Waar & wanneer
Deze bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 15 juni 2022 van 14.30 tot 16.00 uur via Zoom (deelnamelink ontvang je na aanmelding via onderstaand formulier).

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW en WGV Zorg en Welzijn. 

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Projectleider Duurzame Inzetbaarheid van WGV Zorg en Welzijn, via 06-51 45 99 90 of stuur een e-mail. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door onderstaand formulier in te vullen. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 50 deelnemers; 25 vanuit WGV en 25 vanuit WZW. Daarna word je automatisch op een wachtlijst geplaatst. 

Aanmelden Online inspiratiecollege 15/06/22

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?