Online training ‘Verzuim is uit, activeren is in!’

29-06-2021
Tijd: 09.00 - 16.30 uur

Deze online activeringstraining geeft casemanagers, verzuim- en inzetbaarheidscoördinatoren, HR-adviseurs en leidinggevenden kennis, inzichten én concrete handvatten om, met behoud van de werkrelatie, het activerende gesprek met werknemers aan te gaan over werk en benutbare mogelijkheden. Activeren betekent het probleemoplossend vermogen van de werknemer vergroten door hen verantwoordelijkheid over hun inzetbaarheid ‘terug te geven’. We gebruiken hiervoor onze C6-methode die volledig AVG-proof is.

Deze online training gaat door als er 10 deelnemers zijn. 

Beschrijving
‘Mag ik dit vragen? Is het slim om dit te vragen? Wil ik dit wel weten? Maar wat als er iets aan de hand is? Last van verlegenheid? Bang om iets erger te maken door een verkeerd gevallen gesprek?’

Medewerkers kennen een verzuimdrempel, maar veel leidinggevenden kampen nogal eens met een behoorlijke verlegenheidsdrempel. Die worden namelijk geconfronteerd met een onverwacht inzetbaarheidsprobleem en denken dan dat zij deze niet kunnen beïnvloeden. En wachten dan vaak maar af. Terwijl het andersom ook voorkomt; leidinggevenden die zelf voor dokter gaan spelen en voor elk inzetbaarheidsprobleem zelf oplossingen aandragen die vervolgens niet blijken te werken.

Programma
In de ochtend ontvangt u uitleg hoe u een activerend gesprek over inzetbare mogelijkheden voert. U gaat merken dat u niet alleen grote invloed heeft om een ziekmelding te voorkomen, maar ook dat u die niet altijd hoeft te accepteren. De C6-methode biedt u een leidraad om de juiste vragen over de betekenis van een ziekmelding voor het werk te stellen. Zo leert u uw medewerkers zelf na te denken over de betekenis voor hun ontstane ‘inzetbaarheidsprobleem’ zodat zij met voorstellen komen hoe zij willen omgaan met de consequenties voor het werk. Met als gevolg veel minder verzuim.
In de middag gaat u zelf activeringstechnieken oefenen met behulp van een ervaren trainingsacteur. Aan de hand van ingebrachte leervragen ervaart u hoe u het probleemoplossend vermogen, zelfregie en eigenaarschap van medewerkers kunt bevorderen. Zo houdt u tijd over voor uw andere medewerkers. Aandacht werkt!

Resultaat
Na afloop van de training:

  • Denkt u alleen nog maar vanuit inzetbaarheid in plaats van verzuim;
  • Weet u hoe u activeringsgesprekken voert zodat het probleemoplossend vermogen van uw medewerkers wordt vergroot;
  • Ervaren uw medewerkers dat zij in staat zijn regie te voeren over hun eigen situatie;
  • Heeft u concrete tools in handen om bij ieder activeringsgesprek te gebruiken.

Doelgroep
Casemanagers, verzuim- en inzetbaarheidscoördinatoren, HR-adviseurs en leidinggevenden 

Waar en wanneer
Dinsdag 29 juni van 09:00 - 16:30 uur. U heeft een computer met camera, microfoon en toegang tot internet nodig.

Bijzonderheden
Deelnemers ontvangen voor aanvang van de online training een exemplaar van de vouwkaart en het boek Activeringsgesprekken, verzuim is ook gedrag van leidinggevenden (2019). Het boek bevat vele casusvoorbeelden, hulpvragen, gesprekstechnieken en structuren die helpen effectieve activeringsgesprekken te voeren.

Trainer
Uw trainer is Gaston Dollevoet, partner bij DEXIS Arbeid en kerndocent bij Avans+. Hij is ook auteur van het boek "Activeringsgesprekken, verzuim is ook gedrag van leidinggevenden".

Meer informatie
Deelname is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 25,- annuleringskosten in rekening gebracht. In de bevestigingsmail die u na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer u gratis kunt annuleren. Niet-leden betalen €500,- (incl. BTW) voor deze training. Heeft u nog vragen? Neem contact op met Marloes Damhuis, beleidsadviseur bij WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een mail.

Aanmelden online training ‘Verzuim is uit, activeren is in!’ 29/06/21

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?

Gaat u akkoord met het delen van de contactgegevens met Gaston Dollevoet van Dexis Arbeid?