Online vijfdaagse 'Stap op één' (Medewerker Centraal Week)

19-10-2020 t/m 20-11-2020

Sta jij ook altijd klaar voor een ander? Zorg je met liefde en toewijding voor je patiënten, cliënten, bewoners of welke naam jouw organisatie eraan geeft? Zorg je ervoor dat thuis de boel draait? En misschien doe je in je vrije tijd vrijwilligerswerk, help je op school, pas je op de kleinkinderen of ben je mantelzorger? Allemaal heerlijk om te doen. Zorgen voor anderen is je kracht en talent. Toch heeft dit zorgtalent een keerzijde. Zorg jij goed voor jezelf? Uit de praktijk blijkt dit vaak een onderschoven zaak.

Beeldmerk_compleet_hart_voor_borst

Eerst de ander en dan ik. Daar zit geen eigen regie, dat betekent dat je geregeerd wordt. Kunnen we dat omdraaien? Ja, natuurlijk. Het is een interessant veranderproces en dat begint bij kiezen voor jezelf en vanuit jezelf. Dan kom je bij de kern van jouw verhaal. 

Als je niet goed voor jezelf zorgt, dan kun je ook niet voor een ander zorgen. Dan riskeer je niet alleen je eigen gezondheid, maar ook die van de mensen waar je voor zorgt. Des te meer reden om nog beter voor jezelf te zorgen.  

STAP-OP-EEN-LOGO-5-DAAGSE

Met de online vijfdaagse 'Stap op één' word je door middel van filmpjes en opdrachten geinspireerd om niet alleen goed voor anderen, maar ook goed voor zichzelf te zorgen.

Is meedoen moeilijk en/of tijdrovend? 
Meedoen is zeker niet ingewikkeld. Je kunt heel simpel via je telefoon, tablet of computer meedoen. Je ontvangt vijf dagen achtereenvolgend een mail met het thema van die dag. Elke dag bekijk je een filmpje van ongeveer 2 minuten, lees je het bijbehorende verhaal en ga je aan de slag met een korte opdracht. Dit kun je onderweg doen, tijdens het vouwen van de was of tijdens een (korte) pauze. Laat de informatie gedurende de dag lekker rustig op je inwerken. Het antwoord op de bijbehorende opdracht komt dan vanzelf bovendrijven. Ga niet ‘hard’ aan het werk maar laat alles juist even los. Dan komen de beste inzichten. 

Voor wie? 
De online vijfdaagse 'Stap op één' is bedoeld voor zorg- en welzijnsprofessionals. 

Wanneer en hoe?
Vanaf 19 oktober t/m 20 november kun je je via deze link aanmelden. Je ontvangt dan vijf dagen achtereenvolgend een mail met het thema van die dag. Je bepaalt zelf op welke 5 dagen en op welke tijdstippen je mee doet. 

Medewerker Centraal Week
In de week van 16 t/m 20 november '20 staat de medewerker in zorg en welzijn centraal. Vanuit de kaders van goed werkgeverschap en het behoud van medewerkers voor de sector, is het erg belangrijk om te investeren in een aantrekkelijk werkklimaat. De Medewerker Centraal Week is een week bomvol inzichtgevende, herkenbare, zinvolle, energiegevende online webinars en workshops voor zorg- en welzijnsprofessionals, HR-functionarissen en leidinggevenden. Deelname aan alle activiteiten is gratis!