Scangesprek duurzame inzetbaarheid voor kleinere organisaties (< 250 fte)

16-12-2019 t/m 31-12-2019
Tijd: Te bepalen in overleg

De afgelopen jaren heeft Bewegen Werkt de leden van WGV Zorg & Welzijn - o.a. via lerende netwerken en masterclasses - begeleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het bereiken van kleinere organisaties (< 250 fte) is een aandachtspunt voor de werkgeversvereniging. Het aanbieden van een scangesprek helpt vooral de kleinere organisaties om concreet met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Onze ervaring leert dat het scangesprek richting geeft aan de aanpak van duurzame inzetbaarheid die direct vertaald wordt in activiteiten die voor de organisatie nuttig zijn.  

Het scangesprek duurzame inzetbaarheid is een gesprek van 2,5 uur tussen een werkgever en een adviseur duurzame inzetbaarheid van Bewegen Werkt. Uitdagingen om medewerkers goed inzetbaar te houden, zijn vaak de aanleiding voor het gesprek. Dat kan te maken hebben met verschillende onderwerpen, zoals het vergroten van werkplezier, energie en fitheid, maar ook loopbaanontwikkeling of een gezonde leefstijl. Met het scangesprek krijgt de werkgever inzicht in begrippen, het nut van investeren, de stand van zaken ten aanzien van duurzame inzetbaarheid binnen het bedrijf én verbetermogelijkheden die bijdragen aan de preventie van verzuim en het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van werknemers. 

Inhoud van het scangesprek   

  • Voorlichting over duurzame inzetbaarheid: ‘Concept van Werkvermogen’ en de waarde hiervan voor de preventie van verzuim.
  • Inzet en bespreken Quick scan aan de hand van het huis van werkvermogen: ‘Hoe vitaal is uw organisatie?’.
  • Keuze van speerpunten voor de organisatie aan de hand van de metafoor van het huis van werkvermogen.
  • Terugkoppelen van voorlopig advies.
  • Verslaglegging met onderbouwd advies.  Voor wie?
Het scangesprek is bedoeld voor kleinere organisaties (< 250 fte) die aandacht willen besteden aan duurzame inzetbaarheid en op korte termijn een concrete aanpak wensen. Het gesprek wordt in ieder geval gevoerd met het management/directie van de organisatie. Indien gewenst, kunnen ook medewerkers P&O aansluiten.

Door wie?  
Het gesprek wordt uitgevoerd door een senior adviseur duurzame inzetbaarheid van Bewegen Werkt.     
 
Kees der Weduwe (1961)
Kees heeft ruim 25 jaar ervaring in het werkveld van gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid binnen organisaties. Kees adviseert verschillende bedrijven in Nederland in het opzetten van gezondheidsbeleid en het creëren van een vitale organisatie. Op een motiverende wijze aanzetten tot actie, door zelf te ervaren (gewoon doen), zijn kenmerken van zijn aanpak. Naast zijn werk als senior adviseur voor Bewegen Werkt is hij verbonden aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid.  
 
  
Pieter Iedema (1959)
Pieter is de afgelopen 25 jaar actief als coach, trainer en adviseur op het gebied van gezondheid en inzetbaarheid. Het creëren van aandacht voor duurzame inzetbaarheid door met mensen in gesprek te zijn, kenmerkt zijn aanpak. Hij werkt op gevoel en neemt de tijd om met mensen in gesprek te zijn. Pieter heeft de afgelopen jaren veel zorgorganisaties begeleid in het opzetten van duurzame inzetbaarheid. Daarbij streeft hij naar concrete activiteiten die voor de organisatie het verschil maken. 

Kosten
De eerste 3 lidinstellingen < 250 fte, die nog geen of weinig activiteiten hebben ontplooid op het thema duurzame inzetbaarheid, kunnen kosteloos een gesprek aanvragen. De toekenning vindt plaats op volgorde van aanmelden. Is je organisatie > 250 fte, of is je instelling geen lid van WGV Zorg en Welzijn, dan kost het scangesprek € 525,- (excl. btw en reiskosten).  

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Maria Perini, projectmedewerker van WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een e-mail.

Aanmelden scangesprek duurzame inzetbaarheid voor kleinere organisaties (< 250 fte)

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?