Training 'Solliciteren is (snel) te leren'

14-11-2018 t/m 21-11-2018
Tijd: 09.00 tot 12.00 uur

Er zijn tal van redenen om te solliciteren. Vaak vanuit eigen motivatie, maar soms is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Het moderniseren/op peil houden van sollicitatievaardigheden is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Daarom biedt WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect in het najaar van 2018 twee keer de training 'Solliciteren is (snel) te leren' aan.

Bedenk jezelf met enige regelmaat wat jouw huidige concurrentiepositie op de arbeidsmarkt is. Ben jij, wanneer je jouw baan opgeeft of gedwongen afscheid moet nemen, nog voldoende in staat om de regie over jouw werkzame toekomst in eigen handen te houden? Kun jij je tijdens een sollicitatiegesprek voldoende presenteren en ben jij je bewust van jouw eigenschappen en vaardigheden? Als je voordat je gaat solliciteren een antwoord op deze vragen hebt, ben je gemakkelijker in staat om jezelf op een goede manier aan een toekomstige werkgever te presenteren. Daarvoor hebben we de training 'Solliciteren is (snel) te leren' ontwikkeld, die wordt gegeven door een ervaren adviseur van ZorgSelect.

Voor wie & door wie
De sollicitatietraining is bedoeld voor alle medewerkers die verder willen in hun loopbaan en hierbij ondersteuning kunnen gebruiken. De training wordt begeleid en ondersteund door een adviseur van ZorgSelect en bestaat uit drie sessies van 2,5 uur (excl. pauze).

Inhoud training
De onderstaande onderdelen komen aan bod tijdens de training:

 1. Rouwverwerking. Het (dreigende) verlies van je baan kan een aangrijpende gedachte en/of gebeurtenis zijn. Werk is immers één van onze zekerheden en komt tegemoet aan onze basisbehoeftes als veiligheid, status, zekerheid, zelfvertrouwen en erbij horen. Afhankelijk van de behoefte is er aandacht voor de verschillende stadia van het verwerken van je (dreigende) baanverlies.
 2. Wie ben ik, wat kan en wil ik? Hierbij staat persoonlijke beleving centraal. Ben ik er klaar voor en zijn mijn keuzes helder?
 3. Het curriculum vitae. Geen droge opsomming van feiten, maar een functioneel en aansprekend cv dat kennis, ervaring en vaardigheid uitstraalt.
 4. De sollicitatiebrief. Waarom wil jij die baan, hoe los jij het probleem van de werkgever op en wat heb jij te bieden? En hoe kun je dit in je brief goed verwoorden?
 5. Sociale media. Verkenning en solliciteren met gebruik van sociale media als LinkedIn, Twitter en Facebook.
 6. Netwerken. Hoe ziet mijn netwerk eruit, hoe kan ik het opzetten, uitbreiden en onderhouden?
 7. Het sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk. Kan ik alle lastige vragen beantwoorden en blijf ik overeind in het gesprek?
 8. Arbeidsmarktoriëntatie. Hoe en waar vind ik kansen op de arbeidsmarkt, zoek ik passief (bestaande vacatures) of ben ik proactief?
 9. Aan de slag! Want solliciteren is meer dan wekelijks of maandelijks enkele brieven versturen. 

Kosten
Voor leden van de WGV Zorg en Welzijn zijn de kosten voor deelname aan de training €250,- per persoon. De kosten voor niet-leden zijn € 450,- per persoon. De training gaat door bij een minimum van 6 deelnemers. Per training is er maximaal plek voor 10 deelnemers. Wij kunnen ook een incompanytraining aanbieden (max. 10 personen à € 1.575,00).

Waar & wanneer
In het najaar van 2018 worden twee volledige trainingen verzorgd:

 • Woensdag 10, 17 en 24 oktober 
 • Woensdag 7, 14 en 21 november 

De trainingen vinden plaats van 09.00 tot 12.00 uur bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51 te Deventer.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over de training kunt u contact opnemen met Gert Dekker, adviseur ZorgSelect, telefonisch via 088 255 6650 of per e-mail.

Aanmelden training Solliciteren najaar 2018

Meld hier uzelf/een collega aan voor de training 'Solliciteren is (snel) te leren'.

Ik meld mij/een collega aan voor de training op:

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?