Op dinsdagmiddag 13 december organiseren werkgeversvereniging WZW (Gelderland) en WGV Zorg en Welzijn een Vitaliteitsevent over de verschillende HR-rollen, zoals weergegeven in de HR-handreiking. Hoe vult jouw organisatie deze rollen in? Hoe geef jij vorm aan de HR-rol(len)? Ben jij je er voldoende van bewust dat de invulling van HR-rollen invloed heeft op de vitaliteit/duurzame inzetbaarheid van medewerkers in jouw organisatie?
Plenair nemen we eerst iedereen mee in alle HR-rollen, zoals weergegeven in de HR-handreiking. Vervolgens kan jij je verdiepen in 1 van de volgende 3 HR-rollen tijdens een workshop van 1,5 uur:
• HR als interventiepartner
• HR als projectontwikkelaar
• HR als gesprekspartner
Per workshop is plek voor maximaal 20 personen. Laat bij aanmelding via onderstaand formulier weten aan welke workshop je wil deelnemen.
Pak de kans op inspiratie, bewustwording, inzichten en een eerste of verdere toerusting in jouw HR-rol en maak hierin de verbinding met jouw praktijksituatie. Je bent ook van harte welkom wanneer je geen deelnemer bent van het lerend netwerk Duurzame Inzetbaarheid.
Voor wie
Dit vitaliteitsevent is bedoeld voor:
• HR-managers/-professionals
• Medewerkers/projectleiders die preventie, Arbo, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in portefeuille hebben
Waar & wanneer
Datum: dinsdag 13 december 2022
Tijd: 12.30 – 16.00 uur (12.30 – 13.00 uur inloop/netwerken)
Locatie: Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1, 6851 AH Huissen
Let op: zo nodig bieden we het gehele programma online aan.
Kosten
Het Vitaliteitsevent is gratis voor leden van WGV Zorg en Welzijn en WZW (max. 60 deelnemers). Niet-leden betalen € 50,-.
Meer informatie over de workshops
Workshop 1: HR als interventiepartner
Fitter Nederland neemt je mee in preventie versus amplitie en gaat met je aan de slag met de werkvorm ‘vitaliteitslandschap’. Ga op zoek naar wat past bij jouw organisatie en waarom? Samen zoeken naar welke verantwoordelijkheden liggen bij team/leidinggevenden/HR/.. Hoe borg je vitaliteit binnen de organisatie?
Er is aandacht voor de fase van gedragsverandering, elke fase vraagt een andere aanpak, waar heb je wel en waar heb je geen invloed op (in relatie tot verzuim etc.)
Daarnaast deelt Fitter Nederland succesfactoren en praktische elementen.
Workshop 2: HR als projectontwikkelaar
Met Phaos word je als deelnemer van deze workshop meegenomen in belangrijke elementen van het werken in projecten, zodat je regie kunt nemen over jouw project en met inspiratie aan de slag kan. Na deelname heb je eerste inzichten in wat er bij een project komt kijken en wat dat van jou vraagt. Je krijgt daarnaast praktische handvatten.
Onderwerpen die aan de orde komen:
- Introductie Projectmatig Creëren;
- Wanneer kies je wel/niet voor een project;
- Fasering van een project, met daaraan gekoppeld welke rol je met welke verantwoordelijkheden vervult;
- Hoe je met behulp van de 9 elementen van een projectdefinitie tot een heldere opdracht komt.
Workshop 3: HR als gesprekspartner
Bureau HTM geeft aan dat je als HR-professional vaak te maken hebt met medewerkers in organisaties die vanuit 2 dimensies naar vraagstukken kijken. In dit kader gaat het om inzetbaarheid en vitaliteit. Maar, iedere professional heeft 4 verantwoordelijkheden, voor zichzelf, voor zijn of haar vak, voor de organisatie en voor het team. In de workshop gaan we kennis maken met dit inzicht en het daarbij behorende gedrag wat hoort bij die verantwoordelijkheden. We verkennen hoe je dit in kunt zetten als HR gesprekspartner en toe kunt passen in de dynamiek met verschillende belangen.
In het krachtenveld tussen directie, leidinggevenden en individuele medewerkers wordt veel gevraagd van jouw vaardigheid als gesprekspartner van de HR-professional. Een verdieping op die vaardigheid kan worden gemaakt met het je eigen maken van de 4-ledige verantwoordelijkheid. Deze techniek/methodiek helpt jou om vanuit 4 invalshoeken naar thema's als inzetbaarheid en vitaliteit te kijken. De workshop is zo interactief mogelijk. Uitleg en mogelijke toepassing zal kort maar krachtig zijn. Vanuit verschillende invalshoeken en met eigen voorbeelden/casuïstiek gaan we plenair en in kleinere setting stoeien met de methodiek. Algemeen doel is natuurlijk jou te inspireren, verschillende dilemma's en thema's uit te wisselen maar bovenal om er een leuke sessie van te maken.
Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over de bijeenkomst of het lerend netwerk duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact op met Hilda Regterschot, coördinator team vitaliteit en preventie, [email protected] of 06 51459990
Aanmelden
Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen en maak meteen kenbaar welke workshop je wil volgen.