Vlogtraining ‘Van interne trots naar extern werven’

14-02-2019 t/m 15-03-2019
Tijd: 14:00 - 17:00 uur

Hoe creëer je een positief imago voor zorg en welzijn? En geef je tegelijkertijd een realistisch beeld van de sector? Hoe vergroten we de instroom van nieuwe collega's? En hoe zet je de eigen organisatie als aantrekkelijke werkgever neer? Dit najaar biedt WGV Zorg en Welzijn in samenwerking met Walt Wonder Schmidt de uitgebreide vlogtraining 'Van interne trots naar extern werven' aan haar leden aan; een opleiding tot volwaardig vlogger.

Doel vlogtraining
Tijdens het traject leren deelnemers hoe zij de trots voor hun vak kunnen uitdragen in een professionele vlog. Daarbij wordt de kracht van het persoonlijke ingezet. Door het uitdragen van de interne trots leveren de vlogs een bijdrage aan een positief imago voor de sector én het vergroten van de instroom van nieuwe collega's. Na afloop van het traject zijn de deelnemers klaargestoomd om voor de eigen organisatie aan de slag te gaan. De vlogtraining 'Van interne trots naar extern werven' past binnen RAAT (Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten), actielijn 2: Positief beïnvloeden studie- en beroepskeuze van jongeren en werkzoekenden.
De vlogtraining is opgezet door collega-werkgeversorganisatie Utrechtzorg in samenwerking met Walt Wonder Schmidt, een partij die gespecialiseerd is in het geven van vlogtrainingen.
 
Inhoud vlogtraining
De training bestaat uit 5 deelsessies van elk ongeveer 3 uur. Een groep bestaat uit (maximaal) twaalf medewerkers. 
  • Sessie 1: Introductie. Na een inleiding met theoretisch kader stel je een plan van aanpak op (met daarin doel, doelgroep en boodschap), kies je een type vlog en werk je een format voor een serie uit. 
  • Sessie 2: Script. Hoe bouw je een vlog op? Hier ga je daadwerkelijk aan de slag met filmen met aandacht voor: wat voor materiaal heb je nodig, hoe kom je in beeld en welke beelden stuur je op voor montage naar de vlogtrainer? 
  • Sessie3: Verdiepen. Je werkt aan je persoonlijke stijl, maakt keuzes op het gebied van imago, verdiept je in montagetechnieken en leert hoe je het bereik van je vlog vergroot.
  • Sessie 4 & 5: Opfrisworkshop. Je gaat dieper in op technieken, deelt ervaringen etc.  

Trainingsdata
training 1: donderdag 8 november 14.00 - 17.00 uur
training 2: donderdag 15 november 14.00 - 17.00 uur
training 3: donderdag 22 november 14.00 - 17.00 uur
training 4: donderdag 14 februari 14.00 - 16.00 uur
training 5: donderdag 14 maart 14.00 - 16.00 uur

De locatie van de training is WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51 in Deventer.

NB: bij voldoende interesse starten we in januari 2019 met een tweede trainingsgroep.

Informatiebijeenkomst op 8/10/18
Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van vloggen, de inzet van vloggers als social media-ambassadeurs en/of de inhoud van de vlogtraining? Meld je dan aan voor de speciale informatiebijeenkomst op maandagmiddag 8 oktober '18 van 13.30 - 15.00/15.30 uur bij Zozijn in Wilp. Maarten Wijsman van Walt Wonder Schmidt neemt je mee in de wereld van het vloggen. Meer informatie & aanmelden

Kosten 
De kosten van de vlogtraining bedragen € 1.350,- per deelnemer. WGV Zorg en Welzijn sponsort een deel van de kosten voor leden. Hierdoor betalen medewerkers van lidinstellingen slechts € 850,- per persoon.  Niet-leden betalen € 1.350,- per persoon. Prijzen zijn exclusief btw.
NB: Indien er meer aanmeldingen zijn dan plekken, krijgen leden voorrang op niet-leden.   
Let op: De enige tegenprestatie voor de geleverde sponsorbijdrage is dat WGV Zorg en Welzijn de 3 afgemonteerde vlogs, die elke deelnemer maakt tijdens de training, mag gebruiken voor promotionele doeleinden. Hiervoor wordt een contract ondertekend door de deelnemende organisaties.

Inschrijven
Omdat we zo veel mogelijk organisaties een kans willen geven om de training te volgen, kunnen maximaal twee medewerkers per organisatie zich aanmelden voor de training. Aanmelden voor de vlogtraining kan via onderstaand aanmeldformulier. We verwachten veel animo voor de training, dus wees er snel bij!
 
Vragen?
Wil je meer informatie over de vlogtrainingen, neem dan contact op met Carolien Brouwer of Liesbeth de Wild van de afdeling Communicatie bij WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een e-mail.