Vlogtraining ‘Van interne trots naar extern werven’

17-01-2019 t/m 31-01-2019
Tijd: 14.00 - 17.00 uur

Hoe creëer je een positief imago voor zorg en welzijn? En geef je tegelijkertijd een realistisch beeld van de sector? Hoe vergroten we de instroom van nieuwe collega's? En hoe zet je de eigen organisatie als aantrekkelijke werkgever neer? Begin 2019 biedt WGV Zorg en Welzijn in samenwerking met Walt Wonder Schmidt de uitgebreide vlogtraining 'Van interne trots naar extern werven' aan haar leden aan; een opleiding tot volwaardig vlogger. In het najaar van 2018 is de eerste cursusgroep met 8 deelnemers gestart.

Doel vlogtraining
Tijdens het traject leren deelnemers hoe zij de trots voor hun vak kunnen uitdragen in een professionele vlog. Daarbij wordt de kracht van het persoonlijke ingezet. Door het uitdragen van de interne trots leveren de vlogs een bijdrage aan een positief imago voor de sector én het vergroten van de instroom van nieuwe collega's. Na afloop van het traject zijn de deelnemers klaargestoomd om voor de eigen organisatie aan de slag te gaan. De vlogtraining 'Van interne trots naar extern werven' past binnen RAAT (Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten), actielijn 2: Positief beïnvloeden studie- en beroepskeuze van jongeren en werkzoekenden.
De vlogtraining is opgezet door collega-werkgeversorganisatie Utrechtzorg in samenwerking met Walt Wonder Schmidt, een partij die gespecialiseerd is in het geven van vlogtrainingen.
 
Inhoud vlogtraining
De training bestaat uit 5 deelsessies van elk ongeveer 3 uur. Een groep bestaat uit (maximaal) twaalf medewerkers. 
  • Sessie 1: Introductie. Na een inleiding met theoretisch kader stel je een plan van aanpak op (met daarin doel, doelgroep en boodschap), kies je een type vlog en werk je een format voor een serie uit. 
  • Sessie 2: Script. Hoe bouw je een vlog op? Hier ga je daadwerkelijk aan de slag met filmen met aandacht voor: wat voor materiaal heb je nodig, hoe kom je in beeld en welke beelden stuur je op voor montage naar de vlogtrainer? 
  • Sessie3: Verdiepen. Je werkt aan je persoonlijke stijl, maakt keuzes op het gebied van imago, verdiept je in montagetechnieken en leert hoe je het bereik van je vlog vergroot.
  • Sessie 4 & 5: Opfrisworkshop. Je gaat dieper in op technieken, deelt ervaringen etc.  

Trainingsdata
training 1: donderdag 17 januari 14.30 - 17.00 uur
training 2: donderdag 24 januari 14.30 - 17.00 uur
training 3: donderdag 31 januari 14.30 - 17.00 uur
De data van trainingen 4 en 5 worden in overleg tussen trainer en deelnemers bepaald.

De training wordt gegeven bij ZorgAccent, Bellavistastraat 3 in Almelo (op loopafstand van het station; betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage bij het station).

Kosten 
De kosten van de vlogtraining bedragen € 1.350,- per deelnemer. WGV Zorg en Welzijn sponsort een deel van de kosten voor leden. Hierdoor betalen medewerkers van lidinstellingen slechts € 850,- per persoon.  Niet-leden betalen € 1.350,- per persoon. Prijzen zijn exclusief btw.
NB: Indien er meer aanmeldingen zijn dan plekken, krijgen leden voorrang op niet-leden.   

Let op: De enige tegenprestatie voor de geleverde sponsorbijdrage is dat WGV Zorg en Welzijn de 3 afgemonteerde vlogs, die elke deelnemer maakt tijdens de training, mag gebruiken voor promotionele doeleinden.

Inschrijven
Omdat we zo veel mogelijk organisaties een kans willen geven om de training te volgen, kunnen maximaal twee medewerkers per organisatie zich aanmelden voor de training. Aanmelden voor de vlogtraining kan via onderstaand aanmeldformulier. 
 
Vragen?
Wil je meer informatie over de vlogtrainingen, neem dan contact op met de afdeling Communicatie van WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een e-mail.

Aanmelden vlogtraining ‘Van interne trots naar extern werven’

Vul hier s.v.p. de contactgegevens van de deelnemende vlogger in.

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?