Workshop ‘Confronterend gesprek met ontkennende medewerker’

15-10-2018
Tijd: 14:00 - 16:30 uur

Een medewerker is betrapt op of wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag, zoals diefstal, mishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit gedrag wordt in het kader de landelijke campagne "Een veilige zorgrelatie, daar moet iedere cliënt op kunnen vertrouwen" en de uitrol van het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn, niet geaccepteerd. U, bijvoorbeeld in uw rol als leidinggevende, manager of HR adviseur confronteert de medewerker met dit gedrag en stelt een sanctie. De medewerker ontkent, draait, manipuleert zodat hij niet of vrijwel niet aan te spreken is. Wat te doen?

Programma
Bij aanvang van de workshop wordt ingegaan op de landelijke campagne "Een veilige zorgrelatie, daar moet iedere cliënt op kunnen vertrouwen" en het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn. Daarna gaan we met de theorie en de praktijk van het confronterende gesprek aan de slag. De basis is het ‘slecht nieuws model’ in figuur 1. Na uitleg van de verschillende fases van dit model gaan we met de trainingsacteur in de rol van ‘lastige’ medewerker het gesprek oefenen.
Bijvoorbeeld: de medewerker die ontkent, draait, in huilen uitbarst, manipuleert, kwaad wordt en u gaat bedreigen.

Resultaat
Opfrissen van de theorie van het ‘slecht nieuws model’ en toepassing in de praktijk op wisselend en lastig gedrag van ontkennende medewerker. Tevens bent u geïnformeerd over veilige zorg en het Waarschuwingsregister.

Voor wie
De workshop is bedoeld voor leidinggevenden, managers, HR adviseurs en medewerkers die ‘slecht nieuws geven’ in hun takenpakket hebben.

Door wie
Trainer en eigenaar van SCHOOL TEGEN SCHELDEN, Els van Leeuwen in samenwerking met Ton van de Bildt, trainingsacteur. Els is expert in het aanpakken van ‘ongewenst gedrag’ op de werkvloer zoals verbale agressie, intimidatie en pesten en ze heeft bijna 20 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties op dit gebied. 

Waar en wanneer
De workshop van 2,5 uur wordt gehouden op maandag 15 oktober 2018 van 14:00-16:30 uur en vindt plaats bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51 te Deventer. Deze workshop gaat van start bij een minimum aantal aanmeldingen van 7 deelnemers (maximum 20). Bij overinschrijving gaan leden voor niet-leden.

Kosten
Deelname is kosteloos voor zorg- en welzijnsinstellingen, leden en niet-leden, van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht en bij overschrijving gaan leden voor niet-leden.

Meer informatie
Neem contact op met projectmedewerker Maria Perini, telefonisch via 088 255 6650 of per e-mail.

Aanmelden 'Confronterend gesprek met ontkennende medewerker' 15-10-18