Workshop ‘Van verzuimgedrag naar inzetbaarheidscultuur’

26-06-2018 t/m 26-06-2018

Het structureel aanpakken van verzuim is essentieel maar het voorkomen van verzuim is en blijft een aandachtspunt. Als werkgever bent u ook verantwoordelijk voor de duurzame inzetbaarheid en het gehele verzuimproces van uw medewerkers. Maar hoe kunt u verzuim nu echt beïnvloeden, op de lange termijn voorkomen en komen tot een inzetbaarheidscultuur?

Let op: deze workshop is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

In de interactieve workshop ‘Van verzuimgedrag naar inzetbaarheidscultuur - Inzetbaarheid als service!’ van één dag krijgt u inzicht, kennis en tools om verzuim structureel aan te pakken, te voorkomen en te managen. Wilt u in uw organisatie naar een inzichtbaarheidscultuur? Meld u dan aan! Let op: het is belangrijk dat u een eigen verzuimprotocol meeneemt.

Waar en wanneer
De workshop wordt gehouden op dinsdag 26 juni 2018 van 09.00 tot 17.00 uur en vindt plaats bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51 te Deventer. Er is gelegenheid om tussen 12.00 en 13.00 uur, op eigen kosten, te lunchen in het restaurant. U kunt natuurlijk ook uw eigen lunch meenemen.

Ochtendprogramma

Procesontwerp: Het procesontwerp in activeren bij verzuim komt aan bod. Met twee oefeningen laten we zien dat het proces van verzuim ook te zien is als een ‘productieproces’ waarin waardetoevoeging centraal te stellen is. Door bedrijfskundig te kijken, wordt het mogelijk verspillingen te vinden die aangepakt kunnen worden en zo bijdragen aan procesoptimalisatie.

Klant en waarde: Vanuit een bedrijfskundig kader gaan we alle eigen meegebrachte verzuimprotocollen spiegelen aan een ‘ideaal proces van waardetoevoegende activiteiten zonder verspillingen’ om er te zorgen dat medewerkers zo spoedig mogelijk weer optimaal inzetbaar worden. We kijken vanuit de W van Waarde en niet vanuit de W van Wet (verbetering poortwachter).

Flow en verspilling: u gaat in uw eigen verzuimprotocol minstens acht verschillende verspillingen opsporen waarmee u direct uw inzetbaarheidspercentage kan gaan beïnvloeden in de richting van 100%. Vanuit de ‘klantgedachte’ gaat u meer regie voeren door te investeren in processen en personen. We gaan het proces van verzuim en re-integratie meer in flow brengen zodat minder verspilling ontstaat.

Middagprogramma
Tijdens het middagprogramma leert u begrijpen dat beïnvloeden van verzuimgedrag ‘aan de achterkant’ maar zeer beperkt voldoende zal zijn om medewerkers het eigenaarschap te laten ervaren voor hun eigen inzetbaarheid. Het C6 model maakt u ervan bewust dat gedragsinterventies ‘aan de voorkant’ het grootste effect zullen hebben op een verandering van cultuur en leiderschap die gaat bijdragen aan het echte gesprek over duurzaam organiseren.

Voor wie
Deze workshop is uitermate geschikt voor hoofden en adviseurs HRM, arbo- en verzuimcoördinatoren, casemanagers en beleidsadviseurs die actief zijn in het domein van verzuim en inzetbaarheid. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

Door wie
De workshop wordt gegeven door Gaston Dollevoet van DEXIS Arbeid. Gaston heeft 15 jaar ervaring met projecten op het gebied van verzuim en inzetbaarheid in bedrijven, branches en sectoren.

Kosten
Deelname is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. Niet-leden betalen € 495,- (excl. btw) voor deze dag. 

Meer informatie
Neem contact op met projectmedewerker Maria Perini, telefonisch via 088 255 6650 of per e-mail.

Deze workshop is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.