Workshop veilige zorg - bewijs verzamelen en personeelszaken bij grensoverschrijdend gedrag tegen cliënten

12-11-2018
Tijd: 13.00 tot 16.30 uur

Een veilige en vertrouwde zorgrelatie is een van de pijlers voor het leveren van kwalitatief goede zorg. Goed opgeleid en betrouwbaar personeel is een voorwaarde. En om bij te dragen aan een verhoging van kwaliteit en veiligheid is het voor zorgaanbieders sinds 1 januari 2016 verplicht om onderzoek te doen naar het arbeidsverleden van nieuwe zorgprofessionals, de zogenoemde vergewisplicht.

Grensoverschrijdend gedrag en preventie
De meeste professionals in zorg- en welzijnsorganisaties werken met hart en ziel aan het welzijn en de verzorging van de cliënten. Een klein deel van de medewerkers gaat bij cliënten in de fout met grensoverschrijdend gedrag zoals diefstal, agressie, intimidatie of seksuele mishandeling. U weet waarschijnlijk uit ervaring hoe ingrijpend dat kan zijn in het leven van cliënt en familie – hoe klein het soms ook lijkt. Het zorgt ook voor onrust op de werkvloer en in de organisatie. Hoe weren we deze medewerkers, en hoe voorkomen we dat deze medewerkers 'ongestoord' van organisatie naar organisatie trekken en grote emotionele en materiële schade aanrichten?

Veilige zorg
Indien er een vermoeden bestaat dat medewerkers de fout in zijn gegaan zal er bewijs van het grensoverschrijdende gedrag verzameld moeten worden en zal het laakbare gedrag personele consequenties voor de medewerker hebben. Bij het aannemen van nieuw personeel  biedt het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn een belangrijke meerwaarde bovenop het vragen van referenties en VOG in het voldoen aan de vergewisplichtl. In deze workshop worden de onderdelen ‘Bewijs verzamelen’ en ‘Personeelszaken’ belicht zodat u beter in staat bent grensoverschrijdend gedrag in uw organisatie aan te pakken. Op de meerwaarde van het register zal kort worden ingegaan.

Programma:
- Deel ‘Bewijs verzamelen’: Ron Nieuwendijk, senior consultant bij Hoffmann Bedrijfsrecherche vertelt over het goed verzamelen van bewijs in de situatie van grensoverschrijdend gedrag.
- Pauze
- Deel ‘Personeelszaken’: Onder leiding van mr. C. (Cees) van de Vegt, Arbeidsrechtspecialist bij HR juristen wordt u meegenomen in alle praktische en juridische aspecten gekoppeld aan grensoverschrijdend gedrag van personeel in de zorg.
Hieronder vindt u de inhoudelijke informatie van de programmaonderdelen.

Deel ‘Bewijs verzamelen’: Als u de arbeidsrelatie met uw medewerker wilt beëindigen, vraagt dit om een zorgvuldige aanpak om aan te tonen dat de beëindiging gerechtvaardigd is. Hoe kunt u zorgvuldig bewijs verzamelen, welke risico’s spelen een rol en wanneer kunt u deskundige hulp van de politie en/of onderzoeksbureaus inschakelen? Het voordeel van het aanleggen van een intern register voor uw eigen organisatie komt aan bod. En als u lid bent van het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn kunt u onder voorwaarden de medewerker registeren.
Programma ‘bewijs verzamelen’:
1. Laakbaar gedrag
2. Deugdelijk onderzoek
3. Wat is bewijs
4. We gaan onderzoeken… en dan?
5. Valkuilen en tips
6. Appeltje, eitje

Pauze

Deel ‘Personeelszaken’: De volgende onderwerpen behandeld:
1 - Personeelsreglement in relatie tot grensoverschrijdend gedrag
Een up to date personeelsreglement kan veel juridische problemen voorkomen bij alle aspecten gekoppeld aan grensoverschrijdend gedrag. Er is gelegenheid om uw eigen arbeidsvoorwaardelijke afspraken in te brengen zodat u snel een eerste indruk kunt krijgen of aanpassing raadzaam is; 
2 - het opvangen van signalen; de beslissing om bij waarneming van signalen in gesprek te gaan of niet;
3 - het doen van onderzoek en schorsing;
4 - rapportage; de beslissing welke consequenties verbonden worden aan het rapport (het proportionaliteitsbeginsel, wijze vastlegging etc.),
5 - eventuele schikking: de vaststellingsovereenkomst (VSO) versus melding Inspectie en opname Waarschuwingsregister;
VSO onder WWZ, WKKGZ en Waarschuwingsregister: Hoe kunt u een optimaal onderhandelingsresultaat behalen? Wat zijn de valkuilen en waar moet u op letten bij de onderhandelingen? Wat zijn de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid, WKKGZ en Waarschuwingsregister voor het afsluiten van de vaststellingsovereenkomst? 
Het eerste en laatste punt krijgen extra aandacht, omdat in de praktijk veel organisaties hiermee worstelen.

Resultaat
Aan het eind van de workshop gaat u naar huis met voldoende kennis en instrumenten om op een juiste wijze om te gaan als het gaat om ‘grensoverschrijdend gedrag’ en ‘personele consequenties’ en weet u hoe u op een zorgvuldige wijze bewijs kunt verzamelen.

Voor wie
Hoofden P&O/HRM, P&O/HR adviseurs, leidinggevenden, managers, beleids- en kwaliteitsmedewerkers.

Waar en wanneer
De workshop wordt gehouden op maandag 12 november van 13.00 tot 16.30 uur en vindt plaats bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51 te Deventer. Deze workshop gaat van start bij een minimum aantal aanmeldingen van 10 deelnemers (maximaal 20).

Kosten
Deelname is kosteloos voor zorg- en welzijnsinstellingen, leden en niet-leden, van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. Bij overinschrijving gaan leden voor niet-leden.

Meer informatie
Neem contact op met projectmedewerker Maria Perini, telefonisch via 088 255 6650 of per e-mail.
 

Aanmelden 'Veilige zorg' op 12-11-18