Beeldbellen

Beschrijving
Beeldbellen in de zorg kan toegepast worden om met je cliënten contact op afstand te hebben. Denk aan situaties waarbij cliënten alleen een mondeling consult nodig hebben, of wanneer ze fysiek moeilijk naar de praktijk kunnen komen. Skype en Teams zijn vormen van beeldbellen.

Over Skype
Skype is een populaire communicatietool om gratis te (video) bellen en chatten. Om Skype te kunnen gebruiken heb je een laptop, computer, tablet, iPhone of smartphone nodig. Het programma is gratis verkrijgbaar voor Windows (Windows 2000 of nieuwer), macOS (Mac OS X 10.3 of nieuwer), Linux, iOS, Android en Windows Phone. 

Over Microsoft Teams
Microsoft Teams, ook wel Teams genoemd, is een communicatie- en samenwerkingsplatform met mogelijkheden, zoals; chatten, videoconferenties. Maar ook het delen en archiveren van bestanden behoren tot de mogelijkheden. De dienst is onderdeel van Microsoft 365.

Voordelen

  • Voor de cliënt is het een ideale vorm van zorg en een manier om in contact te blijven tijdens corona.
  • Voor de zorgverlener is dit een mogelijkheid om meer cliënten te zien.
  • De mantelzorg kan van een afstand kijken hoe het met de dierbare gaat en kan hierdoor spanningsklachten en stress reduceren.
  • Bellen is gratis als de laptop of tablet met een wifiverbinding verbonden is aan het internet.

Hoe werkt het
www.zorgvannu.nl/oplossingen/beeldbellen-in-de-zorg

Ervaring uit de praktijk
Voor meer informatie over het gebruik van deze tool in de praktijk, kunt u contact opnemen met: Joyce Mazeland of Laura Steman.


Website