Beleef de zorg! voor kandidaten

De zorgsector heeft een groot tekort aan medewerkers. Daarom is in oktober het project 'Beleef de Zorg!' gestart. In dit project ervaren de deelnemers wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij hen past. Het is een initiatief van het Zorgtrainingscentrum, WGV Zorg en Welzijn, CNV en Werkbedrijf Regio Zwolle. Samen willen de vier partners mensen in de regio Zwolle enthousiasmeren voor een beroep in de zorg.

In het project 'Beleef de Zorg!' maak je op een vernieuwende manier kennis met de sector zorg en welzijn. Tijdens een inleefsessie (rollenspel) in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle ga je ervaren hoe het is om zelf zorg te ontvangen en hoe het voelt om zorgafhankelijk te zijn. Daardoor ontdek je wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij je past. Dit gebeurt in het zorg-ethisch lab. Gedurende een dagdeel verplaats je je in de situatie van een zorgvrager, je bent simulant en bepaalt zelf je 'aandoening' of zorgbehoefte en ontvangt de daarbij behorende zorg. De zorg wordt geleverd door studenten van de opleiding Verzorgende en Verpleegkundige. In het zorg-technisch lab maak je kennis met de nieuwste zorgtechnologieën en ICT-toepassingen.

Gratis loopbaanadvies via Sterk in je werk
Heb jij belangstelling om te gaan werken in de sector zorg en welzijn? Of werk je al in zorg of welzijn, maar moet of wil je iets anders gaan doen? Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Bezoek dan de website www.sterkinjewerk.nl en vul het aanvraagformulier in.