Om voor een ander te kunnen zorgen, moeten professionals goed voor zichzelf zorgen. Zéker in deze huidige tijd. Daarom bood WGV Zorg en Welzijn in samenwerking met het Zilveren Kruis haar achterban de kans om zorgprofessionals mee te laten doen met het corona-fitpakket. Een divers pakket bestaande uit een Zelfzorg Retreat, een 1.000.000 Stappen Challenge en VRelax Experience. Meer dan 700 deelnemers hebben meegedaan aan één van de onderdelen van het corona-fitpakket. 

Zelfzorg Retreat 

In februari startte de Zelfzorg Retreat. Een week die in het teken stond van groei, inzicht en zelfzorg. Met vaste onderdelen, zoals: yoga-sessies, meditatietechnieken, inspiratievideo’s van yogi’s en collega’s uit het vakgebied en heerlijke en gezonde recepten. 

"We leren niet altijd om beter voor onszelf te zorgen"

Ellen van der Valk en Jan-Joost Frank organiseren samen het online programma ZelfzorgRetreat.com.
Ze blikken terug op een geslaagde week. “Vanuit onze achtergrond en eigen ervaring weten we hoe belangrijk zelfzorg en preventie is. Het is bijzonder dat we niet altijd leren om beter voor onszelf te zorgen.” 

Met deze rugzak en inzichten zijn Ellen en Joost samen op zoek gegaan naar gezonde voeding,  yoga, positieve psychologie, meditatie en meer.
“We creëerden een zelfzorg-recept dat laagdrempelig, eenvoudig en fijn is. Een recept dat voor ons werkt en ook voor anderen kan werken. Voor WGV Zorg en Welzijn ontwikkelden we een Zelfzorg Retreat op maat, speciaal voor zorgprofessionals. We blikken met een warm gevoel terug en zijn trots dat we zorgmedewerkers met het online programma  zeven dagen hebben mogen inspireren.” 

Mooie ervaringen en inzichten 

In totaal volgden 143 zorgmedewerkers het online programma met mooie ervaringen en inzichten als resultaat: “Ik begin om 7.00 uur en ga om 6.15 uur de deur uit. Ik merk dat ik het daarmee moeilijk vind om op een werkdag rust te nemen. Ik vind het heel goed dat er meer aandacht is voor zelfzorg binnen de zorg. Door mee te doen met jullie retreat ben ik hier nog bewuster van geworden. De tips en video’s met de zelfzorgkampioenen zijn waardevol voor me geweest. Ik ben me bewust geworden dat het voor mij voedend is om in de natuur te zijn.