Ontdekdezorg week succesvol afgerond 

De Ontdekdezorg week (ODZW) is succesvol afgerond. Ruim 51.000 unieke bezoekers hebben de website bezocht en veel organisaties (783 locaties) hebben een activiteit (874) georganiseerd op de Ontdekdezorg markt. De ODZW werd dit jaar voor de 9e keer georganiseerd om potentiële nieuwe medewerkers te interesseren voor zorg en welzijn. Volgend jaar is de Ontdekdezorg week van 14 t/m 19 maart 2022. 


HPP start lerend netwerk in Oost-NL

Samen met WGV start stichting Het Potentieel Pakken (HPP) een lerend netwerk om zorginstellingen kennis te laten maken met de aanpak, inzichten en werkwijze van HPP. Dit gaat over het realiseren van grotere contracten voor bestaande medewerkers, als manier om arbeidstekorten in de zorg aan te pakken. We organiseren 6 bijeenkomsten van april 2021 tot en met juli 2021. Lees verder en meld u aan! 

Save the date: Masterclass Leiderschap en Verbinding

Hoe verwerken we wat is gebeurd en hoe herpakken we ons na corona? Leer wat corona met ons doet en wat we hiervan moeten en kunnen leren. Speciaal voor bestuurders en leidinggevenden in zorg en welzijn. Blik terug, verwerk en ontvang handvatten voor morgen. Onder leiding van Prof. dr. Gabriël Anthonio. Noteert u alvast 20 mei in uw agenda? Meer informatie volgt!

Digivaardig in de zorg 

Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. In samenwerking met het platform Digivaardig in de zorg biedt WGV de komende maanden een aantal gratis webinars aan. Op deze manier kunnen zorgprofessionals én organisaties snel en makkelijk aan de slag met dit belangrijke thema. Meer informatie & aanmelden.


Strategisch kennis – inspiratiegesprek inzetbaarheid en vitale medewerkers

De inzet van alle medewerkers is hard nodig, juist door de tekorten in de zorg. Het is een noodzaak om te investeren in huidige medewerkers die hun werk combineren met mantelzorgtaken. Dit verlaagt de kans op uitval, minder functioneren en minder uren willen werken. Maar hoe pakt u dat in uw organisatie aan? Hoe kunt u mantelzorg heel concreet, praktisch en eenvoudig integreren in uw strategisch HR-beleid? WGV biedt u een strategisch kennis-inspiratiegesprek met Jong en Veer aan. Om u te inspireren en inzicht te geven welke impact mantelzorg op uw organisatie en medewerkers heeft en wat u actief hierin kunt doen. Meer informatie & aanmelden.

Zorgpersoneel ontlasten

Via Extra handen voor de zorg zetten talloze mensen hun talent en kennis in om zorgpersoneel op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Meer informatie of bel 088 0182 899.