Bestuurswisseling Baalderborggroep en Rosengaerde 

Ester Liefers is per 1 november 2020 benoemd als bestuurder van de Baalderborggroep. Zij verliet de ouderen-zorgorganisatie Rosengaerde. Daar is Margot Seip op 1 januari 2021 gestart als directeur – bestuurder.    

Vogellanden benoemt nieuwe voorzitter rvt

Bea Annot is met ingang van 1 januari 2021 benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van Vogellanden. Ze volgt in deze rol Clazinus Netjes op. Veranderkundige Annot is werkzaam als coach en bekleedt daarnaast verschillende toezichtfuncties bij o.a. woningcorporatie IJsseldal Wonen en Attent Zorg en Behandeling. 

ZorgAccent verwelkomt nieuw lid raad van toezicht 

Edwin Hummel is per 1 januari 2021 toegetreden tot de raad van toezicht van ZorgAccent. Hij volgt Frank van der Lee op. Hummel was tot 1 januari voorzitter raad van bestuur a.i. bij de Stichting Santé Partners. Daarnaast is hij o.a. voorzitter raad van commissarissen bij de HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland en lid raad van toezicht van Stichting Mee Samen. 

Bosselaar nieuwe bestuurder Atlant 

Peter Bosselaar is op 1 februari 2021 aangetreden als bestuurder van Atlant. Hij is de opvolger van Thijs Houtappels die nu als bestuurder bij Zonnehuisgroep Amstelland werkt. Bosselaar werkte hiervoor als bestuurder bij zorgorganisatie Savant Zorg in Helmond.   

Nieuwe directeur voor ZorgpleinNoord  

Martin van Iperen is per 1 februari jl. benoemd als directeur-bestuurder van ZorgpleinNoord, de regionale werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn in Noord-Nederland. Van Iperen volgde Ida Grasdijk op, die eind vorig jaar met pensioen ging. Van Iperen was de afgelopen jaren directeur-bestuurder van VluchtelingenWerk Noord-Nederland.  

Nieuw gezicht binnen Gelder Thuiszorg 

Per 1 februari 2021 verwelkomde Gelder Thuiszorg een nieuw gezicht. Carolien Ansems zal als directeur Gelder Thuiszorg een nieuwe impuls brengen binnen de organisatie. Met 15 jaar ervaring waarvan 8 jaar op directieniveau (VV&T, GGZ en in het ziekenhuis) brengt ze veel ervaring binnen de organisatie.  

Voorzitter raad van bestuur verruilt MST voor Ziekenhuis Amstelland  

Sophia de Rooij is per 1 maart 2021 aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Amstelland. Zij volgt daarmee Esther Agterdenbos op, die directeur Zorg en lid van de directieraad bij Menzis wordt. De Rooij is sinds februari 2019 voorzitter van de raad van bestuur van Medisch Spectrum Twente (MST).

Bestuurder Roessingh kiest voor loopbaanonderbreking  

Marc van Gestel stopt met ingang van 1 juli als bestuurder en revalidatiearts bij Roessingh. Na meer dan dertig jaar aaneengesloten in de revalidatiesector te hebben gewerkt, kiest Van Gestel voor een loopbaanonderbreking van een jaar. 

Nieuwe leden WGV Zorg en Welzijn  

Sinds begin dit jaar zijn Stichting De Voart, Ambulante Zorg Twekkerlerveld, Zorghuis Twente en Azibo lid geworden van de werkgeversvereniging. De vereniging heeft momenteel 183 leden. 

Suggesties voor deze rubriek kunt u mailen naar [email protected]