Campagne Ik Zorg van start; lancering regionale contactpunten Ontdek de zorg; start vlogtrainingen; uitbreiding lespakket Aan JOU hebben we wat; nieuwe focus Week van Zorg en Welzijn. Er gebeurt van alles op het gebied van imago & beeldvorming en dat is maar goed ook. De tekorten lopen op en één van de oplossingen is door te blijven werken aan een positief en eerlijk imago van de sector.

Op 1 november ‘18 gaven minister Hugo de Jonge, minister Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis het start-
sein voor de campagne Ik Zorg. Mogelijk bent u al uitingen tegengekomen op tv, radio, bushokjes of online. In de
campagne laten 600 mensen met uiteenlopende beroepen zien hoe veelzijdig werken in de zorg is. Op ontdekdezorg.nl vertellen zij over hun werk en wat dat zo bijzonder maakt. Meer mensen interesseren voor een baan in zorg en welzijn is het doel van de campagne. Meer weten over de Ik Zorg campagne? Lees dan het artikel in het septembernummer van ons BestuurdersMagazine.

Nieuwe landelijke vacaturesite

Met de lancering van ontdekdezorg.nl is ook de landelijke vacaturesite ontdekvacaturesinzorgenwelzijn.nl live gegaan. Alle vacatures die op de vacaturesite zorgselect.nl en op die van de andere regionale werkgevers-
organisaties (m.u.v. Zorgplein Noord) worden gepubliceerd, worden automatisch doorgeplaatst naar de landelijke vacaturesite. Op de site zijn ruim 7.500 vacatures te vinden. In de eerste maand zijn er ruim 115.000 unieke bezoekers op de website ontdekdezorg.nl geweest.

Regionale contactpunten

Met de lancering van de website ontdekdezorg.nl zijn ook de regionale contactpunten Ontdek de zorg gelanceerd. Geïnteresseerden in werken in zorg en welzijn, kunnen via betrokken partijen én via ontdekdezorg.nl in contact gebracht worden met een regionaal contactpunt. Het contactpunt is dé centrale plek met informatie over leren en werken in zorg en welzijn. Zo vinden bezoekers er bijvoorbeeld de zorg- en welzijnswerkgevers, vacatures en BBL-plekken per regio.