Bestuurder Hanzeheerd vertrekt

Bouwina Emaus-Schuttel, raad van bestuur Hanzeheerd vertrekt per 1 maart 2020. Zij is reeds 25 jaar werkzaam bij Hanzeheerd en heeft aangegeven toe te zijn aan een volgende stap in haar carrière. Sinds 2005 vormt zij de raad van bestuur. Binnenkort start de opvolgingsprocedure. 

Kentalis benoemt nieuw lid raad van bestuur

Sandra Beuving treedt per 1 maart 2020 toe tot de raad van bestuur van Kentalis. Samen met voorzitter Oscar Dekker vormt zij dan de raad van bestuur. Beuving heeft na haar opleiding tot psycholoog in haar loopbaan ruime ervaring opgedaan in de publieke sector. Ze werkte als organisatieadviseur en leidinggevende bij onder andere de politie en het middelbaar beroepsonderwijs. Sinds 2013 is zij bestuurder in het primair onderwijs. 

Siza benoemt nieuw lid raad van bestuur

Jan-Dirk Sprokkereef treedt per 1 februari 2020 toe tot de raad van bestuur van Siza. Sprokkereef is op dit moment directeur van het nationaal programma ‘Geweld hoort nergens thuis’. Eerder maakte Siza bekend dat Rob Hoogma per 1 februari stopt als voorzitter van de raad van bestuur. 

Hij gaat zich dan volledig wijden aan het bestuur van Academy Het Dorp. Julianne Meijers vormt vanaf dat moment samen met Sprokkereef de raad van bestuur van Siza.

Fusieorganisatie KleinGeluk krijgt één bestuurder

Stichting KleinGeluk gaat vanaf 1 januari 2020 verder met een eenhoofdige raad van bestuur. Bert Blaauw zal vanaf dan als enig bestuurder de organisatie voor ouderenzorg in Apeldoorn gaan leiden. KleinGeluk is op 1 juli 2018 ontstaan uit een fusie tussen De Goede Zorg en De Zorgmensen. Vanwege het fusietraject had de nieuwe organisatie tijdelijk een tweehoofdige raad van bestuur. Ton Lijten neemt op 1 januari afscheid als voorzitter van de raad van bestuur. 

Viattence benoemt interim bestuurder

Dick ten Brinke is sinds 1 december interim bestuurder bij Viattence. Hij heeft de taken overgenomen van oud-bestuurder Laurent de Vries, die na zes en half jaar de ouderenzorg heeft verruild voor het onderwijs. De Vries is bestuurder geworden bij het Summa College voor MBO opleidingen in de regio Eindhoven. Ten Brinke heeft in het verleden o.a. gewerkt als directeur bij Sensire en als directeur/bestuurder van GGD Noord- en Oost Gelderland.

Marco van Alderwegen benoemd tot bestuurder van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

De Raad van Toezicht van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht heeft bekend gemaakt dat Marco van Alderwegen voor een periode van drie jaar in de rol van bestuurder verbonden blijft aan Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Van Alderwegen is sinds november 2018 op interim basis de bestuurder van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.

Nieuwe voorzitter raad van toezicht MST

Peter den Oudsten is benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van het Medisch Spectrum  Twente (MST). De oud-burgmeester van Enschede volgt Frans van Vught op, die na een periode van tien jaar op 1 januari 2020 zijn functie neerlegt. Den Oudsten was van 2005 tot 2015 burgemeester van Enschede. Dezelfde functie vervulde hij aansluitend in Groningen.

Nieuwe leden WGV Zorg en Welzijn

Sinds eind september is Curess lid geworden van de werkgeversvereniging. De vereniging heeft momenteel 178 leden.

Suggesties voor deze rubriek kunt u mailen naar [email protected]