ZGT: bestuurder vertrekt, nieuwe voorzitter RvT benoemd 

Wolter Odding start per 1 februari als tijdelijk lid van de RvB van Tergooi MC in Hilversum. Hij is benoemd voor een periode van minimaal 1 jaar. Odding is sinds 2017 bestuurder bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Kees Erends wordt per 1 januari 2022 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van ZGT. Erends volgt Henk Kamp op, die kortgeleden afscheid nam als voorzitter.

Twee nieuwe bestuurders Medisch Spectrum Twente 

Joyce Berger-Roelvink en Miriam Vollenbroek-Hutten treden volgend jaar toe tot de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente (MST). Berger-Roelvink per 1 januari, Vollenbroek-Hutten op 15 maart. Met deze benoemingen heeft MST weer een complete Raad van Bestuur met Jan den Boon als bestuursvoorzitter. 

Nieuwe bestuurder voor Careaz 

Ingrid Wolbert – Van Kempen zal half januari starten als bestuurder bij Careaz. Wolbert-Van Kempen was hiervoor onder meer zorgmanager en MT-lid in het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel en manager van het Catharina Oncologiecentrum in Eindhoven.

Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Cosis 

Per 1 december 2021 is Bert Hogeboom benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur van Cosis. Hij volgt daarmee Ria Stegehuis op, die de overstap maakte naar Espria. Hogeboom is sinds 2019 RvB-lid van Cosis, een organisatie die zorg levert aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking.

Nieuwe naam voor De Lichtenvoorde

De Lichtenvoorde heet sinds 1 november ’21 Sius. Sius biedt ondersteuning aan jeugd en hun ouders en aan volwassenen. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. ‘Kijk eens’ of ‘zie ‘s’ is de uitroep als je zelf iets ontdekt of wanneer je iets voor iemand anders hebt geregeld.  

Twee nieuwe leden in Raad van Toezicht Aveleijn 

Jetske van Oosten en Gerrit van Munster zijn op 1 oktober ’21 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Aveleijn. Van Oosten werkt als zelfstandig ondernemer en Van Munster is managing partner en adviseur bij adviesbureau BOLD.

Trajectum heeft nieuwe voorzitter RvB 

Dick de Wit is 1 september ‘21 gestart als voorzitter van de Raad van Bestuur van Trajectum. Hij is de opvolger van Marjolein Bolt. De Wit is sinds 15 mei 2020 lid van de raad van bestuur van Trajectum. Naast De Wit zit ook psychiater Melina Kappeyne van de Coppello-Rakic in de RvB.

Nieuwe leden WGV Zorg en Welzijn 

Sinds 1 oktober ’21 zijn De Zorgstal, Stichting De Klup Twente en IrisZorg (per 1/1/22) lid geworden van de werkgeversvereniging.
De vereniging heeft momenteel 181 leden.


Suggesties voor deze rubriek kunt u mailen naar [email protected]