Ontdekdezorg nu het hele jaar door

We organiseren samen met werkgevers in zorg en welzijn al tien jaar de Ontdekdezorg week. Dit jaar zagen we in de evaluatie van de Ontdekdezorg week een duidelijke trend: de campagne wordt goed beoordeeld, maar werkgevers behalen de gestelde doelen niet. Tijd voor een nieuwe aanpak. De Ontdekdezorg week als jaarlijks piekmoment in maart verdwijnt. Mensen zoeken het hele jaar door naar een baan. Daarom gaan we werkgevers ondersteunen met een doorlopende campagne: Ontdekdezorg. 
Lees meer

E-magazine: Digivaardig leiderschap

Het derde E-magazine van WGV Zorg en Welzijn over digitalisering en zorgtechnologie is onlangs uitgebracht. Niet omdat we in herhaling willen vallen, maar omdat het een belangrijk thema blijft. Juist nu de arbeidsmarktproblematiek nóg groter is geworden, willen we jou laten zien wat je kunt doen om het werk van zorgprofessionals te vergemakkelijken. Bekijk hier het E-magazine.


Terugblik: Medewerker Centraal Week 2022 

De Medewerker Centraal Week is een jaarlijks terugkerend evenement in november, georganiseerd voor en met leden van WGV Zorg en Welzijn. Dit jaar was het centrale thema mentale fitheid. In de week van 14 t/m 18 november hebben ruim 500 medewerkers vanuit meer dan 100 verschillende zorg- en welzijnsorganisaties meegedaan aan een of meerdere activiteiten. Het programma werd gemiddeld met een 7.9 beoordeeld. De highlights hebben we samengevat in een overzichtelijke factsheet.


Twente voorloper aanpak personeelstekorten in zorg en welzijn 

Een vijftigtal Twentse bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties hebben de handen ineengeslagen om de tekorten op de arbeidsmarkt in de sector zorg en welzijn aan te pakken. Dat doen zij samen met de 14 Twentse gemeenten, de onderwijspartijen (ROC van Twente en Saxion) en de zorgverzekeraars. Al deze partijen hebben op vrijdag 9 december jl. een samenwerkingsverklaring ondertekend en stemmen daarmee in met het gezamenlijke Actieprogramma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (TAZ) Twente.