Evelyn (54) is in haar werk graag een bezige bij en als coördinator voor de A(N)IOS bij ziekenhuis MST kon ze jarenlang haar energie kwijt. “Met de bezuinigingen binnen de organisatie in mijn achterhoofd leek het me goed me eens te oriënteren. Niet om een andere baan te zoeken, maar om te kijken naar mijn mogelijkheden en kansen.” Ze las over loopbaantraject Sterk in je werk en besloot zich uit nieuwsgierigheid aan te melden.

“Ik vond Petra open en enthousiast. Kijk niet te smal naar je mogelijkheden, gaf ze mee: verken ook andere opties.” Evelyn maakt daarom ook een loopbaantest, “daar herkende ik me in.” Na haar deelname aan Sterk in je werk wist Evelyn niet alleen wat zo’n traject inhoudt en was haar nieuwsgierigheid bevredigd, maar wist ze ook welke loopbaanopties er voor haar waren. Sinds een klein halfjaar werkt Evelyn nu voor de divisiemanager klinieken bij Tactus, met als vaste werkplek de Piet Roordakliniek in Zutphen.


“Het is een fijne organisatie met een interessante doelgroep, echt een andere wereld waar ik al veel heb geleerd.”

Volgens Evelyn heeft Petra daar een belangrijke rol bij gespeeld. “Zij stimuleerde me om door te gaan en heeft me een stuk zelfvertrouwen teruggegeven. Al zal ze dan zeggen: dat doe je zélf!” En dat deed Evelyn inderdaad, lacht loopbaancoach Petra Harink. “Ze is zeer actief aan de slag gegaan. Ik ben blij dat ik iets aan haar proces heb kunnen bijdragen. Nu is ze weer de positieve persoon die ze van zichzelf is. Voor mij een cadeautje om het verschil te zien!”

Ruimte voor nieuwe kansen

Gewoon doen! Dat wil Evelyn graag meegeven over Sterk in je werk. “Niet deelnemen zou een gemiste kans zijn. Ook als je het naar je zin hebt op je werk kun je je aanmelden. Om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ga niet achteroverleunen. Waarschijnlijk ‘moet’ je nog wel even werken, dan is het fijn als iemand eens met je meekijkt. Veel mensen waren verbaasd dat ik, ondanks mijn leeftijd, zo snel een nieuwe werkgever vond. Maar dat kán gewoon. En als het mij is gelukt, dan kunnen anderen dat ook.”

Sterk in je werk

In het project Sterk in je werk van CNV en RegioPlus wordt ingezet op het arbeidsmarktfit maken en het behouden van werknemers in de zorg. Het project is een samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties en is een initiatief van CNV, in samenwerking met RegioPlus en de 14 regionale werkgeversorganisaties. Het ministerie van VWS heeft een subsidie beschikbaar gesteld om het project Sterk in je werk mogelijk te maken.


Voor wie?

Sterk in je werk is gratis en wordt gegeven aan mensen die:
- Werken of willen werken in zorg of welzijn
- Al langere tijd niets aan hun loopbaan hebben gedaan
- Het gevoel hebben dat dit wel moet om weer aan het werk te komen of om een andere baan in zorg en welzijn te krijgen
- En daar graag hulp bij willen

Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.sterkinjewerk.nl.