Managementboeken heeft hij niet gelezen en doorgeleerd in leidinggeven ook niet. Toch inspireerde het verhaal over goed werkgeverschap van Eddy te Rietstap (43) in december tijdens de ‘Samen buiten de oevers bijeenkomst’ alle aanwezigen.

Hij begon zeventien jaar geleden als eenpitter, fietsend door Zwolle. Nu heeft zijn bedrijf Cycloon Post & Fietskoeriers zo’n duizend medewerkers en ruim dertig vestigingen, de hoogste certificering in sociaal ondernemerschap en biedt het ook een plek voor veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Echt zijn”, dat is volgens Eddy te Rietstap essentieel. “En dat kun je niet uit een boek leren. Dat moet je gewoon doen.” 

Hij gaat ervan uit dat iedereen in principe het goede doet. “Je wilt toch, als je negentig bent, terugkijken en concluderen dat je een fijn leven hebt gehad waarin je de goede dingen hebt gedaan. Ik kan me niet voorstellen dat je dat niet hebt.” Die houding zorgt ervoor dat hij vertrouwen heeft in zijn medewerkers, tussen ze in staat en openstaat voor wat ze te zeggen hebben.

Mensen willen hier graag werken

Na vele tropenjaren van grote groei trok hij zich twee jaar geleden terug uit de directie.

“Het werd te groot en ik heb zo’n drive dat ik het niet meer kon bolwerken. Ik ben nu adviseur en eigenaar van dit bedrijf. Ik heb een helicopterview en kan op die manier mijn ideeën kwijt, ik kan verder kijken. Ik ken dit bedrijf, ik heb alle processen mede opgezet en de cultuur voor een belangrijk deel bepaald. Ik kan als geen ander de directie een spiegel voorhouden.” 

Niet dat het vaak nodig is, merkt hij. De sfeer is er nog net zo open als toen hij de scepter zwaaide. “Het klinkt misschien gek dat je als ZZP’er begint, heel hard groeit en dat je dat dan kennelijk ook kunt. Ik ben nuchter, ik kom uit de polder, ik denk dat dat helpt. Ik merk ook dat dit bedrijf gemotiveerde werknemers aantrekt, dat scheelt natuurlijk enorm. Mensen willen hier graag werken. Als ze vragen hadden, wist ik vaak ook het antwoord niet. ‘Doe maar’ riep ik dan.