WGV Zorg en Welzijn heeft een nieuwe tool ontwikkeld: de Flex-app ZorgSelect. Met behulp van de Flex-app kunnen nog openstaande diensten op een snelle en simpele manier worden ingevuld. Handig in deze turbulente tijd, maar ook bij het plannen in reguliere situaties. Bijvoorbeeld in de zomervakantie; een periode waarin het vaak lastig is om de roosters vol te krijgen.  

Wat is de Flex-app?  

In de Flex-app kunnen planners van een bepaalde zorgorganisatie diensten aanbieden aan een pool met medewerkers die extra diensten willen werken. U bepaalt zelf welke medewerkers deze diensten mogen invullen. Zo kunt u de Flex-app bijvoorbeeld alleen binnen uw eigen organisatie inzetten. Of u kiest ervoor om de tool binnen een bestaand of  nieuw te vormen samenwerkingsverband te gebruiken.

De Flex-app ZorgSelect is een handzame webapplicatie voor diverse digitale apparaten, zoals mobiele telefoon, tablet en computer. Het is vooralsnog geen applicatie in een appstore.

Hoe werkt de Flex-app?  

Wanneer een planner in uw organisatie merkt dat het lastig is om bepaalde diensten op korte termijn in te vullen, kan hij/zij de diensten in de app zetten. Hiervoor krijgen planners speciale inlogmogelijkheden. De in te vullen gegevens zijn o.a. soort dienst; gevraagde functie; locatie; tijdstip van – tot; etc. 

Zorgprofessionals uit uw eigen organisatie die extra diensten willen werken, melden zich op uw verzoek aan in de Flex-app en vullen een e-portfolio in. De planner plaatst openstaande diensten in de app. Deze worden vervolgens via sms en mail aan een bepaalde groep zorgprofessionals aangeboden. Bij interesse kunnen zij reageren via hun telefoon of het e-portfolio. De planner ontvangt deze reacties en heeft ook inzicht in de gegevens van de zorgprofessional. Dat is voldoende om direct een goede match te kunnen maken. Ook de bijbehorende communicatie (bevestiging/ afwijzing van dienst) vindt plaats via de app.  

Meer informatie 

Klik hier voor meer informatie. Voor vragen kunt u terecht bij Johan Stubbe.