E-magazine: Iedere zorgprofessional digivaardig

Corona heeft gezorgd voor een snelle groei in het gebruik van digitale hulpmiddelen. Niet zo gek dus dat veel organisaties hebben aangegeven aan de slag te willen met digitale vaardigheden van medewerkers. In het speciale E-magazine laten we u zien wat er allemaal al aan bestaande kennis beschikbaar is, zoals de starterskit, leermiddelen, onderzoeksresultaten en ervaringen uit de praktijk van 2 van onze leden. Wilt u weten wat we voor u als lid kosteloos kunnen betekenen? Kijk dan op pagina 8. 

De Juiste Zorg op de Juiste Plek - Regiobeelden

De Juiste Zorg op de Juiste Plek organiseer je samen. Daarom is het belangrijk om met partijen een beeld te vormen van de huidige en toekomstige zorgvraag. Het regiobeeld vormt de basis om gezamenlijk richting te geven aan de noodzakelijke acties. Meer informatie.

Rapport over effect corona op verloop stages en instroom onderwijs

WGV Zorg en Welzijn heeft het initiatief genomen om - in deze bijzondere coronaperiode - onderzoek te doen naar de effecten hiervan op de stageplaatsen / leerwerkplekken en de instroom in het mbo en hbo voor komend studiejaar. De resultaten van dit onderzoek zijn samengevat in een rapportage.

Nieuwe website werk & mantelzorg voor HR-professionals

Eén op de vier medewerkers in Zorg en Welzijn combineert werk met mantelzorg. Meer dan 40% van die medewerkers ervaart overbelasting. Dit leidt tot hoge verzuimkosten, slechtere prestaties van medewerkers en lagere resultaten van de organisatie. Samen met enkele collega werkgeversorganisaties én Jong en Veer hebben we een website voor HR-professionals ontwikkeld. Wilt u weten hoe u als werkgever kunt werken aan een solide werk- en zorgbalans voor al uw medewerkers, of bent u op zoek naar een stappenplan om een mantelzorgvriendelijke organisatie te worden? Neem een kijkje.

Subsidie Zorg Praktijkleren 

De subsidieregeling Praktijkleren is o.a. bedoeld voor begeleiding op de werkplek (voor BBL- en HBO-duale/deeltijd leerlingen). Zorgorganisaties hebben tot 1 september de tijd om hun aanvraag in te dienen. Dankzij een koppeling tussen het SectorplanPlus en het Praktijkleren portal zijn de administratieve lasten ingeperkt. Meer informatie.

FAQ vergoeding inwerkkosten extra personeel door corona  

Het Ministerie van VWS stelt een vergoeding beschikbaar voor inwerkkosten van (zorg)professionals die helpen/hebben geholpen in de coronacrisis. Hoe kan ik als organisatie gebruik maken van subsidie voor de extra instroom in het kader van het coronavirus? Welke opleidingen en trainingen komen in aanmerking voor subsidie? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in het veel gestelde vragen document dat is opgesteld over deze speciale subsidieregeling binnen het SectorplanPlus.