'Zou jij hard lopen voor een organisatie als die organisatie niet hard loopt voor jou?', vraag UT-docent Jeroen Meijerink zich af. Hij begeleidde een onderzoek naar het gebruik van verschillende kanalen voor de uitvoering van human resource managementactiviteiten.

Een goed functionerend Shared Service Centre (SSC) kan van grote waarde zijn voor bedrijven of instellingen. Bepaalde human resourceactiviteiten die centraal worden uitgevoerd, hebben een betere prijs-kwaliteitverhouding dan wanneer ze door leidinggevenden van een afdeling (lijnmanagers), human resourcebusinesspartners of externe bedrijven worden gedaan.

Een goed functionerend Shared Service Centre (SSC) kan van grote waarde zijn voor bedrijven.

Dat is gebleken uit onderzoek van Ellen Tolsma, student bedrijfskunde aan de Universiteit Twente (UT), naar verschillende afdelingen van een Twentse instelling, die HRM-activiteiten uitvoeren. In januari studeerde ze af.

"Vooral lijnmanagers scoren beduidend lager bij het uitvoeren van taken. Dat kan verontrustend zijn voor zorgorganisaties omdat zij steeds meer HR-verantwoordelijkheden bij leidinggevenden leggen. Het kan zijn dat zij worden overschat bij het uitvoeren van dat soort taken”, aldus Tolsma. >