Vertrouwen in wat er gebeurt met je gegevens wanneer je die wilt delen. Eenmalig, gestandaardiseerd je gegevens invullen om ze daarna keer op keer weer te kunnen gebruiken. Alles in een gepersonaliseerde omgeving die zich aanpast op het moment dat je status verandert.

Hans Hokke, strategisch relatiemanager bij WGV Zorg en Welzijn: "Het doel van een e-portfolio is dat iedereen zich overal en altijd kan presenteren met een portfolio dat actueel is en goed te vinden door werkgevers. Op een arbeidsmarkt waar flexibele inzet steeds meer gepropageerd wordt, is het goed dat medewerkers zich kunnen onderscheiden omdat zij hun ontwikkelingen beter in kaart hebben gebracht. 

E-portfolio biedt uitkomst

Op een markt waar UWV, gemeenten en zorg- en welzijnspartijen een steeds nauwere relatie krijgen, waar participatiebanen een rol gaan spelen,

 

waar de SER nogmaals constateert dat hoe langer zonder werk, hoe minder kans medewerkers hebben om weer aan het werk te komen en waar de zzp-er steeds vaker zijn/haar intrede doet, daar kan een e-portfolio, wat door alle partijen eenduidig gehanteerd wordt, uitkomst bieden.”  

Samen met CareMatch werkt WGV Zorg en Welzijn aan de ontwikkeling van een e-portfolio waarin alle gegevens en documenten opgeslagen en bijgehouden kunnen worden, zoals het cv, VAR-verklaring, BIG-registratie of afgeronde cursussen. De werknemer, zzp-er, uitkeringsgerechtigde of stagiaire is zelf eigenaar van het portfolio en bepaalt zelf welke gegevens hij/zij met wie deelt. De eigenaar heeft een eigen pagina van waaruit via ‘single sign on’ technologie alle applicaties waar hij/zij rechten voor heeft, benaderd kunnen worden en waar alle inkomende en uitgaande communicatie plaatsvindt. >