Fusieorganisatie Enschede heet nu Liberein

Ariëns Zorgpalet en Bruggerbosch, die per 1 januari zijn gefuseerd, hebben een nieuwe naam: Liberein. De organisatie werkt voor met name ouderen in Enschede. Elo Gramsbergen en Murk Westerterp vormen samen de raad van bestuur.

Oud-Florence-bestuurder aan de slag bij Sutfene

De raad van toezicht van Sutfene heeft Ben van Gent per 1 april benoemd tot bestuurder. Van Gent volgt Manda Oplaat op.

Tamara Ritsema wordt rvb-lid van Zorgspectrum Het Zand

De raad van toezicht van Zorgspectrum Het Zand heeft Tamara Ritsema per 1 april 2017 tot lid van de raad van bestuur benoemd. Zij vormt samen met voorzitter Wybren Bakker de raad van bestuur.

ZGT benoemt Wolter Odding tot rvb-lid

Wolter Odding start per 1 april 2017 als lid van de raad van bestuur bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Hij volgt Ton Ruikes op, die voorzitter van de raad van bestuur is geworden. Met zijn komst is de raad van bestuur op volle sterkte. Ruikes volgde in januari Meindert Schmidt op, die met pensioen is gegaan.

ZorgAccent benoemt nieuwe bestuurder

Aline Poolen-van den Brink wordt de nieuwe bestuurder van ZorgAccent. Zij volgt Irma Harmelink op per 1 mei 2017. Aline Poolen is werkzaam als interim regiomanager voor de stichting Cardia in Den Haag. Irma Harmelink vertrekt na zeven jaar bij ZorgAccent om aan de slag te gaan als bestuurder bij Elver.

Zorggroep Sint Maarten benoemt nieuwe raad van bestuur

De raad van toezicht van Zorggroep Sint Maarten benoemt Anneke Bouwmeester (voorzitter), Patricia Bangma en Frits Nicolai als nieuwe leden van de raad van bestuur. Zij volgen per 1 mei 2017 Guido van den Boorn op, die als interim bestuurder de Zorggroep gaat verlaten.

Wybe Sierksma vertrekt bij de Sprank

Per 1 juni 2017 vertrekt Wybe Sierksma als bestuurder bij de Sprank. Lees hier het interview met Wybe Sierksma in dit BestuurdersMagazine.

Rob Hartings vertrekt bij RIBW Groep Overijssel

De raad van toezicht van de RIBW Groep Overijssel en Rob Hartings, voorzitter raad van bestuur, hebben besloten de


samenwerking te beëindigen. Hartings is opgevolgd door Jeroen Collette, die op interim basis werkzaam is sinds februari 2017. Hij vormt samen met Ina Huesken de komende maanden het bestuur van RIBW Groep Overijssel.

Smoorenburg verder als enige bestuurder bij Solis

Peter Smoorenburg is benoemd tot enige bestuurder van Zorggroep Solis. Smooren-
burg trad halverwege 2015 aan als tweede bestuurder naast Ko Portengen, die eind 2015 vanwege gezondheidsredenen aftrad.

Nieuw lid raad van toezicht Estinea

Jan Mos is op 1 januari jl. tot de raad van toezicht van Estinea toegetreden.

Dimence Groep benoemt nieuwe leden raad van toezicht

De Dimence Groep voegt Mireille Kinket (1972) en Renate Kamphuis (1966) per 1 januari toe aan de raad van toezicht. Zij volgen hiermee Gia Wallinga en Joop Reintjes op die allebei de maximale termijn hebben volgemaakt.

Suggesties voor deze rubriek kunt u mailen naar [email protected]