Een zetje in de rug. Zo ervaart de 48-jarige Marijke het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ dat is bedoeld om 45-plus medewerkers in de zorg weerbaarder te maken op de arbeidsmarkt. Na een eerste gesprek met een adviseur van ZorgSelect is ze hoopvol op een nieuwe baan in de zorg. “Het gaat vast  lukken.”

Marijke is al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan. Op dit moment werkt ze 13,5 uur in de thuiszorg. In 2012 had ze nog twintig uur werk en Marijke voorziet dat haar werkuren in de toekomst verder inkrimpen. Toch was extra werk niet de enige reden van Marijke om zich aan te melden. Marijke wil ook ander werk, meer in de verzorging. Haar interesse gaat specifiek uit naar ouderenzorg. “Nadat ik me had aangemeld, kreeg ik vrij snel een telefoontje om een eerste afspraak te maken. Ik moest een cv meenemen en ik heb een vragenlijst ingevuld. Tijdens het eerste gesprek kreeg ik veel tips over hoe ik mijn cv kan verbeteren en hoe ik een sollicitatiebrief moet opbouwen. Dat is lastig want je moet jezelf echt presenteren, zeggen wat je kunt en waarom je die baan wilt.”

Ook werd ze gewezen op een aantal

sites waar ze wellicht banen kan vinden. “Daar ga ik zeker naar kijken. En ik ga nadenken over mijn sollicitatiebrief. Het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ heeft mij echt een zetje in de rug gegeven. Ik ben er blij mee en ik weet zeker dat het gaat lukken.”

570 trajecten Oost-Nederland

De adviseurs van ZorgSelect begeleiden zorgmedewerkers van 45 jaar en ouder in Oost-Nederland, zodat hun kans op (behoud van) werk wordt vergroot, binnen of buiten de zorg. Het criterium dat een medewerker maximaal mbo-2 niveau mag hebben, is inmiddels van de baan. Aan het eind van het project (medio 2018) hopen de adviseurs van ZorgSelect zo’n 570 mensen te hebben begeleid. Landelijk gaat het om ruim 5.000 medewerkers. Het project is een samenwerkingsverband van werkge-
vers- en werknemersorganisaties met steun van de FNV en het ministerie van VWS.

Lees ook het interview met Suzanne Kruizinga, voorzitter CNV Zorg en Welzijn over het project.

Meer informatie en aanmelden