Overstappen op het recruitmentsysteem van ZorgSelect van WGV Zorg en Welzijn heeft Tactus Verslavingszorg veel opgeleverd. Een besparing van 0,6 fte is de eerste winst, maar wat Peter Hoogeveen, hoofd HRM van Tactus, betreft niet de belangrijkste. "Op een digitale wijze personeel werven past in deze tijd. Bovendien werkt het efficiënter en dat is voor de motivatie van ons personeel ook belangrijk.”

Anton Oude Nijeweme, manager Werving van de werkgeversvereniging en medeontwikkelaar van het systeem hoort het met genoegen. "Op de markt van werving- en selectiemodules opereren veel commerciële partijen. WGV Zorg en Welzijn kent de wensen van haar leden en speelt hier actief op in. Door de collectiviteit te zoeken werken we efficiënter en spelen we in op de laatste ontwikkelingen.” Dat geeft een duidelijke meerwaarde, merkt hij. "Voor de bij ons aangesloten organisaties gelden vaak dezelfde vragen en uitdagingen. Op dit moment is er sprake van een overschot aan personeel. Op een ander moment kan er een tekort zijn.

Door samen één en dezelfde vijver te vullen kan die ook gecoördineerd weer leeggevist worden. De arbeidsmarkt is flexibel en dit recruitmentsysteem ook.”

Quickwin

Sinds eind vorig jaar werkt Tactus ermee. "Voor al ons recruitment”, meldt Hoogeveen. "Toen we een voorzitter voor de Raad van Toezicht zochten is ook die werving via www.zorgselect.nl gegaan.” Kiezen voor iets anders is nooit overwogen. "We kenden de werkgeversvereniging natuurlijk en het werd als een quickwin gepresenteerd.”

Een investering van enkele duizenden euro’s leverde, op een afdeling van 22 mensen, een besparing van een medewerker op. Dat het systeem tevens goede managementinformatie biedt ziet Hoogeveen ook als een belangrijke plus, net als de samenwerking met andere deelnemers. >