Tien landen, tienduizenden bestellingen per dag en jaarlijks een fikse groei: Thuisbezorgd.nl draait als een trein. "Optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van digitalisering”, zo benoemt CEO en oprichter Jitse Groen (37 jaar) een belangrijke peiler van het succes van zijn onderneming.

Internet heeft als mooie eigenschap dat je alles kunt meten.

Als Enschedese student bedacht hij de website op het moment dat hij vijftien jaar geleden, met niets in huis, honger kreeg en eigenlijk geen zin had om de deur uit te gaan. Nu kunnen klanten via de dienst hun eten laten thuisbezorgen door een van de vele aangesloten restaurants. Internationaal timmert het bedrijf buiten Nederland inmiddels in nog negen andere landen onder de overkoepelende naam Takeaway.com aan de weg.


Het internet optimaal inzetten is daarin de crux. "Internet heeft als mooie eigenschap dat je alles kunt meten. Het constateren van trends begint daarmee.” Daarom voert het bedrijf continue kleine experimenten uit. "We kunnen een stad pakken en daar iets veranderen. Ik maak bijvoorbeeld in Wenen een groene knop rood. Dan kun je vergelijken wat het beste werkt.”

Zijn omzet is ondertussen erg afhankelijk van seizoensinvloeden. "Als het regent krijgen we veel meer bestellingen. Nu hebben we onze marketing al zover dat we meer reclamebanners plaatsen op plekken waar het op dat moment regent. We worden er steeds beter in.”  

Kritische blik

Simpelweg data verzamelen en daar blind op varen is niet genoeg, benadrukt hij. "De analyse is belangrijk en een kritische blik ook. We werken nu met vijfhonderd man en proberen daar een open cultuur te creëren waar mensen elkaar aanspreken." >