Verrassende samenwerkingen en een uitgekiende marketing doen de rest voor het succes van het bedrijf dat met meer dan vijftig procent per jaar groeit. 

De gebruiker wil overigens niet het idee hebben dat hij de zoveelste klant van dat moment is. "Internet is heel massaal. Wij verwerken zo’n duizend bestellingen per minuut. Maar we geven de gebruiker het idee dat het niet massaal is.”

Gebruik van Facebook en Twitter is voor een snelle interactie met de klant cruciaal. "Wij moesten daar in het begin aan wennen. Opeens beginnen klanten tegen je aan te praten. Daar heb je helemaal geen tijd voor. Wie moet daar op reageren en hoe pak je dat aan?”

Thuisbezorgd.nl schakelt er callcenters voor in waar vooral studenten werken. Die krijgen veel verantwoordelijkheden en de ruimte om de meeste vragen of klachten op te lossen.” Die klachten worden niet via de sociale media uitgevochten. "We halen dat zo snel mogelijk uit de publieke ruimte. Is er een klacht dan krijgt iemand de melding dat er een telefoontje volgt en dat het opgelost wordt. Hoe dat gebeurt maakt niet uit.”  

Automatiseren bespaart

Jitse Groen verbaast zich ondertussen over de geringe mate van automatisering in zorg en welzijn. 

 

"Ik heb een oude oma. Ze heeft een mooie, rode alarmknop om haar nek omdat ze geregeld valt. Maar als ze valt, is ze in de war en drukt ze niet op de knop. Aan de andere kant zullen mensen ook wel eens per ongeluk op die knop drukken. Wij zouden zoiets direct automatiseren. Dat kan op allerlei manieren en er zijn genoeg andere onderwerpen in de zorg te bedenken waar het ook kan.”

Mensen zijn het duurste voor je organisatie en automatiseren bespaart, ook in de zorg

Met domotica zijn die mogelijkheden er volop. "Maar dan snap ik niet waarom daar niet doorontwikkeld wordt, waarom dat niet breed uitgerold wordt. Mensen zijn het duurste voor je organisatie en automatiseren bespaart, ook in de zorg. Natuurlijk, je kunt wachten tot Google het voor je gaat oplossen en dat zie ik binnen vijf jaar echt wel gebeuren. Maar je kunt er toch ook zelf mee aan de slag? De kosten gaan door het dak en met automatisering kun je enorm veel winst boeken. Ik zou het wel weten.” •

Thuisbezorgd.nl in tien landen actief

Thuisbezorgd.nl is de grootste online eten-bestelsite van Nederland. Inmiddels zijn in Nederland ongeveer vijfduizend restaurants bij het concept aangesloten en die verwerken meer dan een miljoen bestellingen per maand.

Het concept is onder de naam Takeaway.com op dit moment in tien landen actief. Behalve veel Europese landen is ook in Vietnam een eten-bestelsite volgens dit concept van start gegaan. Het bedrijf groeit ondertussen enorm. Steeds meer klanten schakelen over van het telefonisch eten bestellen naar een bestelling via de website.

"Ik weet niets van pizza’s bakken”, geeft Jitse Groen toe. "Maar ik weet alles van hoe je het internet voor dergelijke ontwikkelingen in kunt zetten.” In Nederland biedt Thuisbezorgd.nl het grootste aanbod aan bezorgrestaurants. Het is daarmee de marktleider in dit segment.