Directeur neemt afscheid van werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt 

Rick ter Stege neemt op 1 oktober 2015 afscheid van ZorgZijn Werkt, werkgeversvereniging voor de zorg- en welzijnssector in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Ter Stege heeft bijna twaalf jaar gewerkt voor ZorgZijn Werkt en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van het imago van de toenmalige stichting Zorgweb Haaglanden. In 2014 kwam op zijn initiatief het veelbesproken Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn tot stand dat dit jaar ook landelijk wordt uitgerold. Ter Stege wordt opgevolgd door Coralie Elmont.

BTKzorg krijgt nieuwe directie 

Directeur en oprichter Bert Kolfoort stopt op 1 oktober bij de Twentse thuis- en kraamzorgorganisatie BTKzorg. Marloes Ottenhof en Hendrie Brunink volgen hem op. Ottenhof wordt verantwoordelijk voor de thuiszorgpoot en Brunink voor de kraamzorgpoot. Zowel Marloes Ottenhof als Hendrie Brunink werken al jaren bij BTKzorg en hebben respectievelijk als thuiszorg- en kraamzorgmanager veel expertise en ervaring opgebouwd. 

 

Nieuwe directeur voor Icare Verpleging en Verzorging 

De raad van bestuur van Espria heeft Dennis van Achthoven benoemd tot directeur Icare Verpleging en Verzorging. Van Achthoven voert samen met Bert Leeftink de directie over de organisatie. Van Achthoven is sinds 2007 bij Espria werkzaam en was sinds 2012 manager bedrijfsvoering & control bij Icare Verpleging en Verzorging. Tot 1 juli was Bert Hogeboom directield. Hij vertrok omdat hij benoemd werd tot directeur bedrijfsvoering van GGZ Drenthe. Hogeboom was ruim tien jaar werkzaam als directeur van Icare Verpleging en Verzorging.

Peter Smoorenburg benoemd als lid RvB Solis

Per 1 juli 2015 is Peter Smoorenburg toegevoegd aan de RvB van zorggroep Solis. Smoorenburg was al werkzaam bij Solis. Hij was van 2003 tot 2012 concerncontroller bij Aveleijn, waar hij in 2010 ook enige tijd waarnemend bestuurder was. Eerder werkte hij als management consultant bij Brunel en als hoofd administratie bij Unilever.

Vertrek directeur-bestuurder Driezorg 

Wim Rave is per 1 september 2015 opgestapt als directeur-bestuurder van Driezorg. De reden is een onoverbrugbaar verschil van mening met de raad van toezicht over hoe te reageren op alle veranderingen in de ouderenzorg. Rave was sinds 1986 werkzaam voor Driezorg. Sinds februari 2015 is Ina Huesken werkzaam als interim-bestuurder bij Driezorg.

Nieuwe bestuurder voor Atlant Zorggroep 

Thijs Houtappels is benoemd tot bestuurder bij Atlant Zorggroep. Na het vertrek van Nelleke Vogel was Houtappels al waarnemend bestuurder. Hiervoor was hij directeur Bedrijfsvoering bij Atlant.

Prinsjesdagmemo

Ook dit jaar zet RegioPlus een goede traditie voort van een Prinsjesdagmemo. In de memo treft u een overzicht aan van de relevante (beleids)maatregelen van het Kabinet Rutte voor de arbeidsmarkt in de sector zorg en welzijn. Het belang van regionaal arbeidsmarktbeleid wordt ook voor 2016 kabinetsbreed onderschreven. 

Suggesties voor deze rubriek kunt u mailen naar [email protected]