Markenheem benoemt nieuw lid raad van toezicht

Mark Slinkman is toegetreden tot de raad van toezicht van Markenheem, aanbieder van verpleeghuiszorg en thuiszorg in de gemeenten Bronckhorst en Doetinchem. Slinkman is momenteel burgemeester van Berg en Dal en daarnaast toezichthouder bij Hogeschool Iselinge in Doetinchem. In het verleden was hij onder meer burgemeester van Rijnwaarden, lid van de Provinciale Staten van Gelderland en griffier van de gemeente Berkelland.

Nieuwe naam voor Zorggroep Raalte

Met ingang van 1 januari 2018 zal Zorggroep Raalte officieel overgaan op de naam ZGR. Met de slogan ‘thuis in het hart van Salland met welzijn, wonen en zorg’ presenteren zij zich als zorg- en welzijnsorganisatie voor de Sallandse senior.

Rita van Odenhoven nieuwe bestuurder van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Rita van Odenhoven is per 17 juli benoemd tot nieuwe bestuurder van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Ze is de opvolger van Joke Mengerink-Hogevonder, die sinds oktober 2016 als tijdelijke bestuurder aan de organisatie was verbonden.

Van Odenhoven was hiervoor werkzaam als bestuurder bij Seniorenresidentie Ruiterbos in Breda.

Santiz nieuwe naam Achterhoeks fusieziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk, die per 1 januari zijn gefuseerd, hebben een nieuwe naam. De organisatie heet sinds 1 juli Santiz. Beide ziekenhuizen behouden voorlopig hun eigen naam en logo. De nieuwe naam zal in eerste instantie subtiel tot uiting komen, zo laten de organisaties weten. "In de toekomst zal de naam doorgroeien naar een prominent merk met eigen logo en huisstijl die gebruikt gaat worden door beide ziekenhuizen."

Rvt-voorzitter Paul te Riele neemt afscheid van ZGT

Paul te Riele heeft met ingang van 1 juli 2017 zijn voorzitterschap van de raad van toezicht van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) neergelegd. Hij stapt op vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn. Te Riele is in totaal tien jaar voorzitter van de raad van toezicht geweest. De wervingsprocedure voor een nieuwe voorzitter loopt. Het voorzitterschap van de raad van toezicht wordt momenteel waargenomen door de vice-voorzitter Lex Hilbers.

Bestuurder Medrie gaat met pensioen

Bas Noordzij heeft per 1 juli afscheid genomen als bestuurder van Medrie, huisartsenorganisatie in de regio Zwolle, Flevoland en Hardenberg. Medrie heeft Philip van Klaveren benoemd als opvolger van Noordzij. Van Klaveren was voorheen onder meer werkzaam als manager bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het St Jansdal in Harderwijk. Hij is op 1 augustus gestart bij Medrie.

Roessingh benoemt nieuw lid raad van toezicht

Joris Jaspers is in juni toegetreden tot de raad van toezicht van revalidatiecentrum Roessingh in Enschede. Hij heeft de plaats ingenomen van Henk Zijm, die op 30 mei is afgetreden. Jaspers heeft een achtergrond in de medische technologie. Hij heeft diverse adviesfuncties in zijn vakgebied vervuld bij onder andere het AMC in Amsterdam en het UMC Utrecht.

Suggesties voor deze rubriek kunt u mailen naar [email protected]