Met de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten wordt gewerkt aan het terugdringen van de tekorten in de sector Zorg en Welzijn. Vanuit de vier arbeidsmarktregio’s gaan we starten met één adviesraad van zorgprofessionals uit alle branches van zorg en welzijn. Het is de bedoeling dat de zorgprofessionals gaan meedenken en adviseren over veranderingen die nodig zijn in zorg en welzijn.

De invloed en betrokkenheid van zorgprofessionals bij het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken op regionaal niveau is van groot belang. Door het instellen van een ‘RAAT van advies’ willen we bij zorgprofessionals de bewustwording vergroten, gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen en goede ideeën bovenhalen.
Op maandag 30 september vindt de aftrap van de 'RAAT van advies' plaats. Haske van Aken coördineert de 'RAAT van advies' en zorgt ervoor dat de adviezen bij de juiste tafels op de agenda komen.


Ik weet RAAT

IkweetRAAT.nl is een van die concrete acties uit de RAAT-plannen Achterhoek en Stedendriehoek & Noord-Veluwe van WGV Zorg en Welzijn en het RAAT-plan Waard om voor te werken! van WZW. Door deze actie gezamenlijk uit te rollen, krijgen alle aangesloten organisaties in Gelderland een kans om mee te doen.
IkweetRAAT.nl is een unieke actie om samen de tekorten in Zorg en Welzijn aan te pakken door medewerkers uit te dagen slimme en innovatieve ideeën met elkaar te delen en elkaar te inspireren. De impact wordt namelijk op de werkvloer gemaakt. Medewerkers doen er elke dag toe en weten als geen ander wat wel en niet werkt.

Organisaties konden zich tot 13 september aanmelden om mee te doen met IkweetRAAT.nl.

10.000 euro voor de beste ideeën

Werknemers van aangemelde organisaties kunnen hun ideeën indienen op IkweetRAAT.nl tot 15 november 2019. Tot 29 november is er mogelijkheid om te stemmen op het idee dat je het beste vindt. Deze stemmen tellen voor 25%  mee bij de jurering, die na het stemmen plaatsvindt. Op 11 december is de bekendmaking van de beste ideeën. De beste ideeën winnen elk € 10.000 om het idee ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. De uitvoering van de ideeën is van 1 januari t/m 1 juni 2020.

IkweetRAAT.nl is geïnspireerd op de succesvolle Rotterdamse campagne wordraatgevert.nl. Eind 2018 zijn via de website 144 goede ideeën ingezonden.