Prinsjesdagmemo 2021

Snel weten wat er in de Miljoenennota van belang is voor de sector Zorg en Welzijn? Lees dan de Prinsjesdagmemo van RegioPlus. Elk jaar vat bureau RegioPlus alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota samen die relevant zijn voor zorg en welzijn. 

Leergang HR=Menskracht 

Nooit eerder werd zoveel geëist van het aanpassings- en verandervermogen van zorg- en welzijnsorganisaties. Lijnmanager, HR-professional en bestuurder moeten steeds meer omgevingsbewust zijn, zicht hebben op ontwikkelingen in zorgvraag en zorgaanbod. De uitdaging is om flexibel en wendbaar strategisch beleid te ontwikkelen, waarbij organisatie- en medewerkersbelang hand-in-hand gaan. De nieuwe leergang HR=Menskracht biedt dé handvatten om hier invulling aan te geven. (Op 24 september jl. vond de succesvolle aftrap van deze leergang plaats met een inspiratiesessie rondom data-gedreven HR.) 


Bijblijven op het gebied van arbeidsrecht

In samenwerking met Hanze advocaat, specialist in arbeidsrecht, organiseren wij dit najaar twee webinars en een masterclass voor HR-professionals.
> 2 november: Webinar Mediation: van arbeidsconflict naar oplossing  
> 25 november: Webinar: Leerling in de zorg (alle ins en outs)  
> 9 december: Masterclass: Ziekte i.c.m. arbeidsconflict en/of disfunctioneren   

Algemene Leden Vergadering 24/11/21

Op woensdag 24 november ’21 houdt WGV Zorg en Welzijn van 09:00 - 12:30 uur een Algemene Leden Vergadering. Binnenkort volgt de aanvullende informatie. Noteer de datum alvast in de agenda! 

Medewerker Centraal Week: 15 t/m 19 november

Van 15 t/m 19 november organiseren wij wederom de Medewerker Centraal Week, speciaal voor alle zorg- en welzijnsmedewerkers in Oost-Nederland.
Het is een week bomvol inzichtgevende, herkenbare, zinvolle, energiegevende online workshops en webinars. Vanaf 14 oktober kunnen uw medewerkers zich gratis aanmelden via www.medewerkercentraalweek.nl (website gaat live op 14/10). Dit jaar staan de thema’s aandacht, waardering en preventie centraal.