Careaz krijgt nieuwe directeur-bestuurder

Directeur-bestuurder Liedy Vennegoor neemt eind september afscheid van Careaz om te kunnen genieten van meer vrije tijd. De Raad van Toezicht is druk bezig met de opvolgingsprocedure en verwacht per 1 januari 2022 een nieuwe bestuurder te kunnen benoemen. In de tussenliggende tijd is Ard-Jan Bolijn – momenteel manager bedrijfsvoering/concerncontroller – benoemd tot interim bestuurder.  

Voorzitter wisselingen bij Carintreggeland 

Jeroen Kleinjan is per 1 augustus 2021 aangesteld als directeur/bestuurder bij Dagelijks Leven. Kleinjan heeft ruim vijf jaar als bestuursvoorzitter bij Carintreggeland gewerkt. Samen met collega Heidi de Bruijn heeft hij het profiel van Carintreggeland als aansprekende zorgorganisatie aangescherpt. Binnenkort start de RVT de werving voor een opvolger van Jeroen Kleinjan. 
De Raad van Toezicht van Carintreggeland heeft per 1 juli 2021 Heidi de Bruijn benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Carintreggeland. 

Mediant benoemt nieuwe voorzitter RvB

Martin Bijker is met ingang van 1 september 2021 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Mediant Geestelijke Gezondheidszorg. Hij volgt in deze rol Peter Turpijn op. Bijker heeft een bedrijfseconomische achtergrond en kent Twente en de GGZ goed. Daarmee is hij geknipt voor deze functie. 

Schoch nieuwe bestuursvoorzitter van ZWconnect

Sam Schoch is per 1 juni 2021 aangesteld als bestuursvoorzitter van ZWconnect. Dit is de nieuwe organisatie die ontstaat na de samenvoeging van ZorgZijn Werkt en Care2Care. Schoch werkt al meer dan 21 jaar met veel plezier in de gezondheidszorg. Hij is sinds 7 jaar lid van de Raad van Bestuur bij Middin, waarvan het afgelopen 1,5 jaar als voorzitter. 

DeSeizoenen verwelkomt nieuwe voorzitter van de RVB

Marco Mieras wordt per 1 oktober voorzitter van de Raad van Bestuur van DeSeizoenen. Afgelopen jaar nam Henri Janssen, als interim directeur, de rol van bestuursvoorzitter op zich. Omdat is besloten tot een eenhoofdig bestuur, is Mieras nu bestuurder en algemeen directeur. Janssen blijft na 1 oktober voorlopig betrokken als adviseur voor de organisatie op het gebied van Vastgoed & Huisvesting.


Nieuwe leden WGV Zorg en Welzijn

Sinds 1 april ’21 zijn JongPlus B.V., ZaZ Welzijn, Leger des Heils regio Oost, WOPiT, Senzor, De Staete Groep en Sa-Net Woonzorg lid geworden van de werkgeversvereniging. De vereniging heeft momenteel 188 leden.


Suggesties voor deze rubriek kunt u mailen naar [email protected]