CORONA

De coronacrisis raakt ons allemaal. WGV Zorg en Welzijn wil zorg- en welzijnsorganisaties zo goed mogelijk ondersteunen. In samenwerking met landelijke stakeholders hebben we een regionaal contactpunt ingesteld om de vraag naar en het aanbod van extra personeel in de zorg bij elkaar te brengen. Dit doen we via onze vacaturesite ZorgSelect.nl. Op de pagina 'Aanvraag extra personeel' (zie menu links) vindt u hierover meer informatie.

Werkgevers in onze sector zitten sinds de corona-uitbraak ook met veel praktische vraagstukken. Op de Corona pagina (zie menu links) verzamelen we kennis en praktische tips. De informatie wordt steeds aangevuld.

Coronabanen om de zorg te ontlasten
Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. De druk op zorgmedewerkers blijft ongekend hoog. Om de zorg te ontlasten maakt de overheid middelen vrij voor bijna 3.500 fulltime coronabanen. Dit zijn banen waar geen of beperkte scholing voor nodig is, maar die wel belangrijke verlichting kunnen bieden in de werkdruk. Deze gesubsidieerde banen zijn bedoeld voor de tijdelijke, extra inzet van ondersteunend personeel, ter ontlasting van het gediplomeerde personeel. Meer informatie

Corona informatie in nieuwsbrief
Actuele en nuttige corona gerelateerde informatie nemen we mee in onze maandelijkse nieuwsbrief. Nieuwsbrieven kunt u teruglezen via de overzichtspagina.  

Inspiratiedocument alternatieve inzet studenten 2e coronagolf
Vanuit WGV, onderwijs en werkveld is een inspiratiedocument opgesteld met ideeën voor een alternatieve invulling van stages.

Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’
De Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’ wil de sector Zorg en Welzijn extra inspireren om anders te kijken naar het inzetten van personeel tijdens de coronacrisis. In de serie wordt o.a. gesproken met bestuurders, HR-managers, afdelingsmanagers en zorgprofessionals die zelf onlangs zijn ingezet. Meer info/kijken 

Meedoen?
Mist u iets of heeft u zelf aanvullende informatie die u wilt en mag delen? Neem dan contact op met Marloes Damhuis, beleidsmedewerker via 088 255 66 50 of stuur een e-mail.