Digivaardig in zorg en welzijn

Het is een uitdaging om cliënten en patiënten veilig te verzorgen en ze toch contact te laten onderhouden met hun sociale netwerk. Ook wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. De behoefte aan digitale vaardigheden is er nu, maar de tijd om mensen daarin te scholen ontbreekt.

Daarom biedt WGV Zorg en Welzijn de helpende digitale hand. Dit doet ze via overzichtelijke documenten en via online uitleg in een aantal webinars verzorgd door Suzanne Verheijden, de grondlegster van digivaardig in de zorg.

Aanmelden voor de webinars kan hier: aanmelden webinar digivaardigheden

 1. Beeldbellen
  Algemene tips over beeldbellen met cliënten / patiënten via een webinar op 6 en 9 april, tijdsduur 30 minuten.
 2. Coachen van minder digivaardige collega’s
  Hoe help je collega’s snel bij de praktische digitale vaardigheden / vragen van dit moment. Webinar op donderdag 16 april, tijdsduur een uur.
 3. Zelf digivaardiger worden
  Benieuwd naar handige tips voor jezelf over digitaal werken? Daarvoor is de webinar op 20 april, tijdsduur 30 minuten. 
 4. Programma aanpak digitale vaardigheden
  Op de langere termijn met de digitale vaardigheden van je organisatie aan de slag via een programmatische aanpak? Op 1 mei kun je gedurende een uur hierover uitleg krijgen,  ervaringen horen en vragen stellen.

WGV Zorg en Welzijn biedt hulp bij het digitaal vaardig zijn van medewerker. Lees hier welk aanbod WGV Zorg en Welzijn ontwikkeld heeft voor haar leden op het gebied van het digitaal vaardig maken van zorgprofessionals.

Bekijk hier de informatie over plan in 1 dag (onderdeel van ons aanbod).

Bekijk hier de website met leermiddelen, communicatiemiddelen en nieuwsbrieven over digitale vaardigheden. 

Bekijk hier informatie over de landelijke campagne en werkgroepen rondom digitale vaardigheden met informatie voor ICT-ers, onderwijs, digicoaches, leiders, communicatiemedewerkers, cliënten/patiënten en projectleider. 

Luister hier de podcast over digitale vaardigheden in de zorg van Lucien Engelen en Suzanne Verheijden.

Bekijk hier de resultaten van 2019 van collega werkgeverorganisatie UtrechtZorg.

Bekijk hier de eerste spannende maar dappere stappen van een digitale starter op weg naar digitale vaardigheid. 

Hoe helpen we uw organisatie met digitale ontwikkelingen?

Vul hier in hoe we uw organisatie kunnen helpen.

Inspiratie voor leidinggevenden, HR, innovatie, IT-adviseurs en OR-leden (bijeenkomst van 1,5 uur, met resultaten van onderzoek, ervaring succesvolle aanpak, concrete tips & trics)

Antwoorden op specifieke vragen voor iedereen die met het onderwerp aan de slag wil (persoonlijk mailcontact met antwoord op vragen uit jouw organisatie, bijvoorbeeld: wat werkt in de praktijk? Hoe bereik ik onze digitale starters? Hebben we iets aan een digicoach?

Ondersteuning om in één dag een gedragen plan van aanpak te realiseren (is het besluit

Praktische workshop voor management, staf en projectleider (een dagdeel samen ideeën uitwisselen over het digitaal vaardiger maken van uw medewerkers in alle functies in de organisatie)

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?