Ken jezelf en zet een stap vooruit in je loopbaan

Veel mensen zijn onzeker over de keuze voor het beroep die ze ooit gemaakt hebben. Ze hebben bijvoorbeeld gekozen voor de zorg, maar waarom eigenlijk? Of het werk is veranderd, de zorgzwaarte is toegenomen, er is meer agressie, het is bijvoorbeeld fysiek zwaarder of in jouw werk heb je nu meer te maken met lichamelijk beperkten. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het is slim om af en toe eens naar jezelf te kijken. Past mijn huidige werk nog wel bij mij? Wat zijn mijn talenten en capaciteiten, waar zit mijn kracht? Waar krijg ik energie van?  

Waarom meedoen (medewerkers) 
Inzicht in je talenten maakt dat je beter kunt bepalen wat het beste bij je past. En of je nog wel op je plek zit. Je krijgt er energie van en het is nog leuk ook.  

Voor wie? 
Deze testen en vragenlijsten zijn bedoeld voor alle (HR)medewerkers en leidinggevenden in zorg en welzijn.  
 
Ervaringen van deelnemers 
Een leidinggevende in de verpleeghuiszorg had eerst een team van 6 medewerkers. Ze werd gevraagd om te solliciteren naar een baan waar zij leiding zou geven aan 6 huizen. Dat betekende een veel groter team. Dat maakte haar onzeker. De test was een bevestiging voor haar om zelfbewust te kiezen voor deze functie.  

Een verzorgende in de ouderenzorg (geriatrie) werd al jaren niet gelukkig van haar werk. De talentenanalyse maakte haar bewust van haar sensitiviteit. Nu werkt ze op een andere afdeling, met zwaar gehandicapten die verbaal niet kunnen aangeven wat ze nodig hebben. Ze kan als het ware de persoon lezen om te bepalen wat deze nodig heeft.  

Waarom organiseren (organisatie) 
Als in jouw organisatie medewerkers op de juiste plek zitten en het werk doen wat bij hen past, dan levert hen dat meer werkplezier. Daar heeft jouw organisatie baat bij vanwege minder verzuim en ziekte.  

Meer informatie 
De loopbaantest afnemen kan op afspraak. Hiervoor neem je contact op met Cili Even, loopbaanadviseur Testen ZorgSelect. Bel: 088 255 66 50 of stuur een e-mail. Voor leden van de WGV zijn er geen kosten aan verbonden. Klik hier voor aanvullende informatie over de testen.