Extra hulp i.v.m. coronavirus

Contactpunt reservepool corona vrijwilligers en medewerkers Oost-Nederland
WGV Zorg en Welzijn heeft voor de regio Oost-Nederland in samenwerking met alle landelijke stakeholders een regionaal contactpunt ingesteld om zorgwerkgevers en zorgmedewerkers/vrijwilligers te ondersteunen; voor het geval dat dit nodig is. Er zijn veel oud-zorgmedewerkers die zich beschikbaar hebben gesteld als corona vrijwilliger of medewerker. Wij zijn bezig een reservepool van vrijwilligers te organiseren, zodat vraag en aanbod gematcht kunnen worden.

Veelgestelde vragen
Mogelijke vragen over het contactpunt reservepool corona vrijwilligers en medewerkers Oost-Nederland hebben we gebundeld in een FAQ. Er is er één voor zorg- en welzijnsinstellingen en één voor vrijwilligers/medewerkers.
FAQ zorg- en welzijnsinstellingen
FAQ vrijwilligers/medewerkers

Onder de Corona knop op onze website vindt u nog meer kennis en praktische tips. Deze informatie wordt steeds aangevuld.

Wat bieden wij werkgevers?
Op het moment dat zorgwerkgevers behoefte hebben aan corona medewerkers of vrijwilligers, kunnen zij hun uitvraag plaatsen via onze vacaturesite Zorgselect.nl. Deze service geldt zowel voor leden als niet-leden van WGV Zorg en Welzijn en is gratis.

Voor leden

  • U plaatst uw vacature op de vacaturesite Zorgselect.nl zoals u gewend bent. 
  • Gebruik de term ‘corona vacature’ in de vacaturetitel en tekst, zodat het onderscheid met reguliere vacatures duidelijk is.
  • Uw P&O medewerker(s) die normaal gesproken de vacatures publiceren op ZorgSelect, hebben op 20 maart een uitgebreide instructie per e-mail ontvangen over deze nieuwe mogelijkheid binnen ZorgSelect.

Voor niet-leden

  • U kunt uw corona vacature mailen naar info@zorgselect.nl. Ook voor vragen kunt u dit e-mailadres gebruiken.
  • Na plaatsing van de vacature op Zorgselect.nl worden de reacties op uw vacature naar uw P&O-afdeling doorgestuurd, waarna zij ermee aan de slag kunnen.

De namen van de leden van WGV Zorg en Welzijn staan vermeld op de webpagina 'Aangesloten instellingen'

Landelijke database 
Zoals u weet hebben zich landelijk inmiddels ruim 7.000 oud-zorgmedewerkers ingeschreven die graag willen helpen oa. via NU’91 en V&VN. Deze landelijke initiatieven zijn samengevoegd. 
Er is één site: www.extrahandenvoordezorg.nl waar gepensioneerden of andere professionals die niet meer in de zorg werken, zich kunnen aanmelden om bijstand te leveren. Wij krijgen deze gegevens doorgestuurd en wijzen de mensen die zich hebben ingeschreven uit Oost-Nederland op de website van ZorgSelect. Op deze wijze kunnen de vrijwilligers/medewerkers via ZorgSelect direct reageren op de uitvraag van instellingen in onze regio. Indien nodig begeleiden wij hen daarbij. Kortom, vraag en aanbod worden op een snelle en effectieve wijze gematcht, waarbij u vooral zelf de regie houdt.

Direct reageren op corona vacatures Zorgselect.nl
Vrijwilligers en medewerkers die zich nog niet hebben opgegeven kunnen ook direct reageren op de uitvraag van instellingen via ZorgSelect. Alle ‘corona (vrijwilliger)vacatures’ worden automatisch gedeeld via Facebook en Twitter en zullen terug te vinden zijn op een speciale overzichtspagina op ZorgSelect.nl.

Meer informatie

  • Nieuwsbericht ‘Contactpunt reservepool corona vrijwilligers Oost-Nederland’

Wij hopen u op deze wijze snel en effectief van dienst te kunnen zijn waarbij wij geen onnodige tussenschakels bouwen. Voor meer vragen hierover kunt u de FAQ lijsten raadplegen. Wordt uw vraag hierin niet beantwoord, dan kunt u ook terecht bij ons Contactpunt, tel: 088-255 66 50 / info@zorgselect.nl