Het Potentieel Pakken (HPP)

Stichting Het Potentieel Pakken (HPP) is een lerend netwerk om zorginstellingen kennis te laten maken met de aanpak, inzichten en werkwijze van HPP. Dit gaat over het realiseren van grotere contracten voor bestaande medewerkers, als manier om arbeidstekorten in de zorg aan te pakken.

De aanleiding voor het oprichten van Het Potentieel Pakken (HPP) is een in 2018 verschenen rapport van McKinsey & Company met de titel ‘Het Potentieel Pakken: de waarde van meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt.’ De realiteit van vandaag is dat de zorg een deeltijdsector is. Voor alle landen geldt dat meer dan 80% van alle zorgmedewerkers vrouw is, maar Nederland is daarnaast koploper als het gaat om deeltijd werken. Dat gaat op voor maar liefst 82% van de vrouwen. Bij mannen is dat cijfer ongeveer de helft.

De stichting is in het voorjaar van 2019 opgericht door Wieteke Graven. In dit interview legt zij uit hoe zorg- en welzijnsinstellingen én de (vrouwelijke) werknemers kunnen profiteren van de diensten die de stichting aanbiedt.

logo_hpp