Hoe houd je regie op je eigen loopbaan? 

Het is voor veel werkgevers een uitdaging om te zorgen dat medewerkers instromen en vervolgens in de organisatie blijven. We weten dat veel jonge medewerkers snel uitstromen nadat zij in de zorgsector zijn gaan werken. Hebben zij meer regie op zichzelf én de werkomgeving dan zullen meer mensen bij de organisatie blijven.  

workshop_regie

Waarom meedoen (medewerkers) 
Deze workshop helpt medewerkers de regie te pakken en zo meer voldoening uit het werk te halen.  De workshop is praktisch ingericht, de deelnemers gaan speels en veilig naar zichzelf kijken. Zij zoeken zelf naar antwoorden op de vragen: wat past bij mij, hoe kan ik dat onderzoeken, hoe kan ik het werk voor mijzelf leuker maken, hoe ga ik in gesprek met mijn leidinggevende, ik heb last van iets op mijn werk, hoe kan ik daar dan mee aan de slag? De deelnemers komen daarachter door met elkaar het gesprek aan te gaan en oefeningen te doen. Zij merken dat het niet eng is om te veranderen.  

Voor wie? 
Deze workshop is geschikt voor alle (HR)medewerkers en leidinggevenden in zorg en welzijn. De minimale groepsgrootte voor deze training is 6 personen en het maximum aantal deelnemers is 10.   

Ervaringen van deelnemers 
Een verpleegkundige ontdekt dat zorg niet haar passie is, maar wel een onderdeel daarvan: het helpen van mensen als zij niet kunnen werken of ziekzijn. Dat is wat haar motiveerde, haar drijfveer. Nu werkt zij als begeleider van medewerkers die het moeilijk hebben in hun werk.   

Bijvoorbeeld een dame die als receptioniste werkte. Zij voelde zich geen onderdeel van haar team, was stiller en meer teruggetrokken dan de rest. Tijdens de training bleek dat zij niet veel praat maar wel betrouwbaar overkomt en graag de privacy van mensen bewaakt in administratie als het gaat om vertrouwelijke gegevens. Dit bleek uitstekend bij haar te passen. Na de training durfde zij dit kenbaar te maken en gelukkig kon zij binnen haar eigen organisatie veranderen van werkplek. Op deze nieuwe plek kreeg zij juist veel waardering en voelde zij zich helemaal op haar plek. 

Waarom organiseren (werkgever) 
Wil je dat je medewerkers bewust kiezen voor de werkplek waar zij werkzaam zijn, meer werkplezier hebben en meer de eigen verantwoordelijkheid nemen als het gaat over hun loopbaan? Het kan ook werken om gedwongen ontslagen te voorkomen als mensen de regie zelf weer in handen nemen en de stap durven te zetten om naar ander (soort) werk te kijken. Dan is deze training een goede keuze om in te zetten.  

Meer informatie 
Deze workshop bestaat uit twee dagdelen en kan op afspraak worden ingepland bij een minimaal aantal deelnemers van 6, en een maximaal aantal deelnemers van 10 personen. De kosten voor deelname aan deze workshop zijn € 175,- per persoon.  

Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Petra Harink, loopbaanadviseur ZorgSelect. Bel: 088 255 66 50 of stuur een e-mail