Kenniswebsite onboarding

Het vinden, binden en behouden van nieuwe medewerkers is de essentie van onboarding. Een onderdeel van HR dat binnen zorg en welzijn, met een hoge uitstroom van medewerkers binnen het eerste jaar, van groot belang is. WGV Zorg en Welzijn ondersteunt aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties bij het versterken van hun onboardingsbeleid door middel van een nieuwe kenniswebsite.

Een goed ingericht onboardingsproces kan ervoor zorgen dat de uitstroom binnen het eerste jaar verminderd wordt. Naast het vergroten van de instroom is dat een van de knoppen waaraan zorg- en welzijnsorganisaties kunnen draaien om de personeelstekorten in de sector tegen te gaan. Samen met vijf andere, regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn heeft WGV Zorg en Welzijn daarom een kenniswebsite onboarding ontwikkeld.

Illustratie_onboarding

Bestaande en nieuwe onboardingsinstrumenten
De website bevat allerlei tips en tricks voor de inrichting van het onboardingsproces, gericht op dit eerste jaar. Onderverdeeld in de verschillende fasen van onboarding vindt u er de specifieke onderdelen per fase. U kunt gebruikmaken van de aanwezige, bestaande én nieuwe onboardingsinstrumenten. Check hoe ver uw organisatie al is met onboarding en ontdek waar nog kansen liggen. De inspiratie en aanbevelingen op de website kunnen helpen bij de uitwerking van deze onderdelen binnen uw eigen organisatie.

Uitvraag onder HR, recruiters en leidinggevenden
De kenniswebsite is het resultaat van een samenwerking tussen WGV Zorg en Welzijn, WZW, Care2Care, Transvorm, Viazorg en Zorgzijn Werkt. Onderzoeksbureau Significant hielp mee bij het opstellen van de informatie op de website. Als basis hiervoor is uitvraag gedaan onder HR-medewerkers, recruiters en leidinggevenden van zorg- en welzijnsorganisaties die aangesloten zijn bij één van de werkgeversorganisaties. 

Meer informatie?
Mist u nog zaken op de website, of heeft u tips of vragen. Neem contact op met een van de loopbaanadviseurs. Bel: 088 255 66 50 of stuur een e-mail