Luisteren is een kunst  

Ben jij je als leidinggevende bewust van jouw invloed op het welzijn van je medewerkers? Kun jij signalen oppikken en bespreekbaar maken op een veilige manier? Ben jij je bewust van je rol als gesprekspartner en de invloed daarvan? Kortom….luisteren is een kunst! 

luisteren_is_kunst

Waarom meedoen? 
Vaak voelen medewerkers zich niet veilig genoeg om informatie over zichzelf te geven. Is het voor jou lastig om eerlijk met medewerkers in gesprek te gaan en dan de informatie te krijgen die je nodig hebt? Om je bewust te laten worden van de rol die je hebt als leidinggevende en hoe beïnvloedend dat is voor je gesprekken is het goed om deze workshop te volgen.  

Voor wie? 
Deze workshop is voor iedere leidinggevende die met medewerkers in gesprek moet en zich wil verdiepen in de mogelijkheden die je hebt om de medewerker zo op zijn gemak te laten voelen dat je de informatie krijgt die je nodig hebt om (probleem)situaties met medewerkers goed te kunnen beoordelen.  

Ervaringen deelnemers 
“Ik merkte tijdens de workshop dat ik mij er onvoldoende van bewust was dat medewerkers het spannend kunnen vinden om met mij in gesprek te gaan en eerlijk te vertellen wat hen dwars zit, bang voor een negatieve beoordeling van mij. Ik weet nu hoe ik hier rekening mee kan houden en een veilige omgeving kan creëren voor medewerkers.” 

“Oh, wat oordelen wij allemaal snel en wat vullen wij veel in voor de ander! Ik was mij daar onvoldoende van bewust. Zie twee medewerkers voor mij waar ik moeilijk contact mee heb. Het is dan ook wel het geval dat ik een stevig oordeel over ze heb. In het vervolg ga ik gesprekken met hen toch anders aanpakken!” 

Waarom organiseren 
Wil je een angstcultuur voorkomen en wil je dat medewerkers en leidinggevenden veilig met elkaar in gesprek kunnen gaan? Zet dan deze workshop in om bewustwording, eyeopeners en handvaten mee te geven om dit te verbeteren. 

Meer informatie 
Deze workshop wordt in 2 uur gegeven en kan op afspraak worden ingepland bij een minimaal aantal deelnemers van 6, en een maximaal aantal deelnemers van 20 personen. De kosten voor deelname aan deze workshop zijn € 50,- per persoon.  

Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Petra Harink, loopbaanadviseur ZorgSelect. Bel: 088 255 66 50 of stuur een e-mail.