Instanties en websites mantelzorg

Landelijke sites / instanties

  • MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een familielid, vriend of buur. Iedereen die belangeloos voor een naaste zorgt, kan bij MantelzorgNL terecht voor informatie, advies en een luisterend oor. Op de website van MantelzorgNL vind je ook informatie over de Mantelzorglijn. De Mantelzorglijn (0900 202 04 96) ondersteunt individuele mantelzorgers en hulpvragers met informatie, advies en biedt een luisterend oor bij dreigende overbelasting van mantelzorgers.
  • S@men Beter Thuis is een dynamisch platform tussen praktische hulpvragen van burgers en de goede deelbare antwoorden van zorgprofessionals hierop.
  • Het Expertisecentrum Mantelzorg heeft de missie om te werken aan een integrale benadering van de ondersteuning van mantelzorg. Zij bundelen, verbinden en verspreiden daartoe kennis vanuit en ten behoeve van verschillende niveaus en sectoren.
  • Stichting Werk & Mantelzorg biedt naast informatie en advies ook concrete tools aan (zoals een plan van aanpak, checklist, thermometer en onderzoek) om met het thema aan de slag te gaan.
  • Regelhulp, een website van de Rijksoverheid biedt informatie voor mantelzorgers.

Regionale sites / instanties

Achterhoek

Regio Zwolle

Stedendriehoek en Noord-Veluwe

Twente