Ondersteuning instellingen tijdens coronacrisis

Geachte leden,

In deze lastige tijd hebben wij het roer omgezet.
Er zijn prioriteiten gesteld om de instellingen te kunnen ondersteunen waar mogelijk.

Veilige arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers
Als werkgeversvereniging hebben wij namens u op politiek landelijk niveau onze zorgen geuit t.a.v. tekort aan beschermingsmiddelen. ‘Veiligheid voorop voor onze zorgprofessionals’ dat is waar wij als werkgevers voor staan. VWS heeft op korte termijn verbetering beloofd. De nieuwe wijze van verdelen is een van de genomen maatregelen.

Extra  personele inzet: gebruik zorgselect.nl
Voor extra personeel wil ik u op het hart drukken om de corona vacatures via zorgselect.nl te melden (vacaturesite die wekelijks duizenden bezoekers trekt). Het is de meest handige en efficiënte werkwijze om via ZorgSelect vraag en aanbod samen te brengen waarbij u direct zelf de regie houdt.

Ik zie af en toe ook eigen advertenties wat u natuurlijk geheel vrij staat, echter dit kost veel meer tijd.

Zorghotels
In onze regio worden nu diverse zorghotels ingericht als noodlokaties voor corona patiënten. 
Al onze vrijwilligers in onze reservepool houden de corona vacatures t.b.v. capaciteitsuitvraag in de gaten.

Voor de slimme en snelle werkwijze waarbij u zelf de regie houdt hebben wij een speciale wervingscampagne opgezet met bekende Nederlanders. Lees verder in onze Nieuwsbrief en bekijk promotiefilmpjes van oa. Sabine Uitslag en Erik ten Hag.

Corona knop op WGV site met o.a. spoedcursussen voor nieuwe medewerkers
Op de WGV homepage is een speciale knop aangemaakt. Hierachter is alle informatie te vinden rondom corona. Waarbij ook een overzicht van spoedcursussen wordt aangeboden om nieuw personeel in te werken. 

Zorg Opvang Team 
En als laatste is het Zorg Opvang Team gereed. Professionele coaches staan klaar om zorgprofessionals een luisterend oor te bieden en bij te staan bij hun werk. WGV Zorg en Welzijn werkt hierin samen met landelijke partners. Dit is voor zowel leden als niet leden.

Sterk leiderschap en creativiteit wordt alom gevoeld
Hoe moeilijk de situatie ook is, sterk leiderschap, onderlinge solidariteit en creativiteit wordt nu zichtbaar. Zorgprofessionals voelen dat hun werkgever er alles aan doet om er voor hen te zijn. Zij voelen zich gesteund, er wordt naar hen geluisterd en goede ideeën krijgen direct ruimte.

Hoe gaat het met uzelf?
Hoe houden we dit met elkaar vol? Je kunt pas aan een ander geven als je zelf sterk blijft. Ik hoop dat u de momenten even kunt vinden om op te laden, de natuur in te gaan, even te sporten of een goede vriend te bellen.

Veel sterkte gewenst.

Voor reactie mail s.katus@wgvzorgenwelzijn.nl