Ontdekdezorg week

Events Ontdekdezorg week geannuleerd
Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft WGV Zorg en Welzijn besloten de Ontdekdezorg events op 16, 17, 18 en 20 maart te annuleren. Hoewel er volgens de richtlijnen van het RIVM op dit moment geen aanleiding is om de Ontdekdezorg week af te gelasten, hebben wij voor onze regio de balans opgemaakt. We zijn tot de conclusie gekomen dat we in de huidige situatie geen succesvolle events kunnen organiseren. Er is namelijk inmiddels veel angst onder de bevolking ontstaan. We vinden het jammer dat we deze beslissing moeten nemen, maar willen als netwerkorganisatie binnen zorg en welzijn onze verantwoordelijkheid nemen en zeker niet bijdragen aan verdere verspreiding van het virus.

De ontdekdezorg week 2020 (voorheen: Week van Zorg en Welzijn) vindt plaats van 16 tot en met 21 maart. De week waarin we zorg- en welzijnsorganisaties graag weer een podium bieden om zij-instromers en herintreders te bereiken om bij hen te komen werken. Inspelend op de arbeidsmarktproblematiek en met name de personeelstekorten in de sector zorg en welzijn leggen we de focus nog sterker op nieuwe instroom.

Regionale evenementen
Met de ontdekdezorg week in maart willen de regionale werkgeversverenigingen gezamenlijk de doelgroep zij-instromers en herintreders laten kennismaken met leren en werken in zorg en welzijn. In onze regio doen we dit samen met zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijspartners, leerwerkloketten, werkgeversservicepunten en contactpunten door middel van regionale ontdekdezorg evenementen. Tijdens deze evenementen kunnen zij-instromers en herintreders zich oriënteren op leren en werken in zorg en welzijn. Denk aan voorlichting over opleidingen, kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties, contact met een loopbaancoach en ervaringen horen van andere zij-instromers. Daarnaast organiseren de deelnemende organisaties gedurende en na de week opvolgingsacties, zoals speeddates, een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in hun eigen organisatie. 

Data, tijden en locaties evenementen
Maandag 16/3 van 18:00 - 21:30 uur Ontdekdezorg event Achterhoek 
Dinsdag 17/3 van 16:00 - 19:30 uur Ontdekdezorg markt in Apeldoorn
Woensdag 18/3 van 16:00 - 20:00 uur Ontdekdezorg café Zwolle
Vrijdag 20/3 van 12:00 - 16:00 uur Ontdekdezorg event in Twente

Doe mee
Wil je meedoen met (een van) onze regionale evenementen? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in.  

Aanmelden ontdekdezorg week 2020

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?