Ontdekdezorg week

ontdekdezorgweek20223x

De Ontdekdezorg week werd in 2022 (digitaal) georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan/opleiding in zorg en welzijn. Tijdens deze week konden zij de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn ontdekken. Ze konden zich oriënteren, rondkijken en kennismaken met organisaties bij hen in de buurt. Het is een landelijke campagne waar honderden zorg- en welzijnsorganisaties aan meedoen. De Ontdekdezorg week sluit aan op de Ik Zorg-campagne.

ONTDEK en MATCH
Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars, zoals ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’. Ook zijn er webinars waarin specifieke branches in het spotlicht worden gezet, waaronder de gehandicaptenzorg, ouderenzorg ziekenhuizen en welzijn/GGZ.

CHECK
Daarnaast organiseren de deelnemende organisaties gedurende en/of in de periode na de Week, opvolgingsacties en contactmomenten, zoals: speeddates, informatiebijeenkomsten (met bijvoorbeeld breakout-rooms in Teams, interactieve online sessies met een (succesvolle) zij-instromer/herintreder uit eigen organisatie, etc. Ontmoet potentiële werknemers tijdens de Ontdekdezorg week en maak een match! Samen maken we deze week én de vervolgafspraken tot een succes.

LIKE
De Ontdekdezorg week 2022 werd zowel landelijk als regionaal ondersteund en gepromoot. WGV Zorg en Welzijn coördineert en promoot online de Ontdekdezorg week in Oost-Nederland.