Ontdekdezorg week

ontdekdezorgweek20223x

De Ontdekdezorg week wordt in 2022 (digitaal) georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan/opleiding in zorg en welzijn. Tijdens deze week kunnen zij de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn ontdekken. Ze oriënteren zich, kunnen rondkijken en kennismaken met organisaties bij hen in de buurt. Het is een landelijke campagne waar honderden zorg- en welzijnsorganisaties aan meedoen. De Ontdekdezorg week sluit aan op de Ik Zorg-campagne.

ONTDEK en MATCH
Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars, zoals ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’. Ook zijn er webinars waarin specifieke branches in het spotlicht worden gezet, waaronder de gehandicaptenzorg, ouderenzorg ziekenhuizen en welzijn/GGZ.

CHECK
Daarnaast organiseren de deelnemende organisaties gedurende en/of in de periode na de Week, opvolgingsacties en contactmomenten, zoals: speeddates, informatiebijeenkomsten (met bijvoorbeeld breakout-rooms in Teams, interactieve online sessies met een (succesvolle) zij-instromer/herintreder uit eigen organisatie, etc. Ontmoet potentiële werknemers tijdens de Ontdekdezorg week en maak een match! Samen maken we deze week én de vervolgafspraken tot een succes.

LIKE
De Ontdekdezorg week 2022 wordt zowel landelijk als regionaal ondersteund en gepromoot. Landelijk zal er een online campagne worden opgezet waarbij de doelgroep wordt aangesproken om deel te nemen. WGV Zorg en Welzijn coördineert en promoot online de Ontdekdezorg week in Oost-Nederland.

Er is een communicatietoolkit beschikbaar. Deze vind je hier.